V Trentinu Gajser, Gerčar in Pancar

Najboljši motokrosisti sveta bodo ta konec tedna najbližje Sloveniji, saj se bodo v Pietramurati pomerili na dirki za Veliko nagrado Trentina. Barve AMZS in Slovenije bo poleg Tima Gajserja prvič letos na dirki za svetovno prvenstvo v razredu MXGP zastopal Klemen Gerčar, Jan Pancar pa bo tekmoval v razredu MX2.


Tim Gajser je na treh dirkah za svetovno prvenstvo v motokrosu v prestižnem razredu MXGP vpisal tri uvrstitve na zmagovalni oder. Doslej mu na cilju, razen v drugi vožnji Matterley Bassina, sicer še ni uspelo pokazati hrbta Italijanu Antoniu Cairoliju, ki ima tri skupne zmage in s tem tudi že kar lepo prednost v skupnem seštevku – naš as na drugem mestu pred četrto dirko sezone zaostaja 22 točk. Vsekakor pa dvoma, da je slovenski šampion v zelo dobri formi, ni, saj bi bil brez padcev njegov izkupiček nedvomno še boljši.

Pietramurata bo za našega najboljšega motokrosista vsekakor priložnost za novo vrhunsko uvrstitev. Ta proga Gajserju zelo ustreza – tako zaradi trše podlage kot zaradi številnih slovenskih navijačev, za katere je Trentino postal že kar neke vrste motokrosistično romanje.

Proga mi je zelo všeč, prav tako vzdušje, ki ga pripravijo slovenski navijači, zato se že zelo veselim dirke.

Na slovenskem ovinku tudi navijanje za Gerčarja in Pancarja

Srčnost slovenskih ljubiteljev motokrosa so opazili tudi organizatorji, ki so del proge, na katerem se zberejo, poimenovali kar »slovenski ovinek«. Njihovo spodbujanje tokrat ne bo namenjeno le Gajserju, saj bosta na startu še dva voznika z licenco AMZS: Klemen Gerčar in Jan Pancar. Nekdanji svetovni prvak v razredu MX3 šele začenja sezono:

V Trentino grem popolnoma sproščeno, saj je moja prva letošnja MXGP dirka po sanirani poškodbi kolena, zaradi katere na žalost nisem opravil priprav, kot sem predvidel in želel. Moj cilj je uvrstitev med dobitnike točk, čim prej usvojiti ritem tekmovanj na najvišji ravni in obenem uživati na motorju,

je pred odhodom v Italijo povedal Gerčar.

Gremo navijat za naše motokrosiste! Ugodnejši aranžmaji za člane AMZS.

Za Jana Pancarja je nastop na dirki za Veliko nagrado Trentina tretji nastop v razredu MX2 letos. Najmlajši slovenski predstavnik ima zelo obetajoče predstave na treningih, doslej pa mu ne v Veliki Britaniji ne na Nizozemskem tega še ni uspelo v celoti pokazati na dirki, zato je obakrat ostal brez točk. Morda bo svoje prve v sezoni 2019 dosegel ravno to nedeljo ob glasnem spodbujanju slovenskih navijačev. 

Kvalifikacije bodo v soboto, dirki v obeh razredih pa v nedeljo:
- MX2: prva vožnja ob 13. uri, druga ob 16. uri
- MXGP: prva vožnja ob 14. uri, druga ob 17. uri

Še vedno brez Herlingsa, manjkal bo tudi Febvre

Tako kot na prvih treh dirkah sezone tudi tokrat ne bo nastopil branilec naslova v razredu MXGP Nizozemec Jeffrey Herlings, ki še vedno okreva po poškodbi. Že tretjo dirko zapored bo izpustil Francoz Romain Febvre, ki je grdo padel v drugi vožnji na uvodni dirki v Neuquenu v Patagoniji.

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosAMZS športKlemen GerčarJan PancarmotocrossMX2

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji