Matic Ivačič povabljen voznik na dirko za VN Slovenije

Član AMD Krško je prejel povabilo organizatorja svetovnega prvenstva v speedwayu, da nastopi na dirki pred domačim občinstvom, ki bo 1. junija na Stadionu Matije Gubca. Ivačič bo tako, poleg Žagarja, ki je tudi letos stalni udeleženec dirk najvišjega ranga, še en voznik z licenco AMZS med najboljšimi speedwayisti sveta.


Mednarodna motociklistična zveza FIM je danes potrdila izbiro slovenskega voznika Matica Ivačiča kot voznika s posebnim povabilom (»wild card«) za dirko svetovnega prvenstva v speedwayju, ki bo v soboto, 1. junija 2019, v Krškem. To je za Krčana drugo povabilo za nastop med elito na domači dirki (prvič ga je namreč prejel lani). 

Član AMD Krško je bil na dirki za svetovno prvenstvo na Stadionu Matije Gubca v minuli sezoni celo edini slovenski predstavnik med šestnajsterico, saj se je Matej Žagar, ki bo tudi na drugi letošnji preizkušnji nastopil kot stalni udeleženec dirk svetovnega prvenstva, le nekaj dni pred dirko poškodoval in je moral odpovedati udeležbo. Ivačiču pred številnimi domačimi navijači lani sicer ni uspelo osvojiti točk, zagotovo pa je bila ta izkušnja pomembna za nadaljnji razvoj njegove kariere. 

Letošnji rezervi za dirko za Veliko nagrado Slovenije sta, tako kot lani, Nick Škorja (AMTK Ljubljana) in Denis Štojs (AMD Krško).

Ljubitelji speedwaya v Krškem vselej pripravijo fenomenalno vzdušje. Zagotovo bo tako tudi 1. junija letos, ko bodo na Stadionu Matije Gubca že štirinajstič nastopili najboljši speedwayisti sveta.

Popust pri nakupu vstopnic za člane AMZS

Vstopnice za največjo letošnjo motociklistično dirko v Sloveniji so že v prodaji prek Eventima. AMZS svojim članom v sodelovanju z organizatorjem AMD Krško zagotavlja ekskluzivni dodatni 10-odstotni popust na ceno vstopnice pri nakupu prek spleta.*

Člani AMZS, popust izkoristite na način, da pri spletnem nakupu v rubriki za promocijsko kodo izberete AMZS – POPUST ZA ČLANE in vpišite promocijsko kodo: AMZS10.

 *Ponudba velja za nakupe, izvedene do 30. maja do 23.59. Vsak član je upravičen do največ Z enim nakupom lahko član uveljavlja popust za do največ štiri vstopnice. Več informacij je zapisanih v splošnih pogojih, v rubriki »Terms and conditions« na spletni strani organizatorja BSI Speedway LTD.

Ključne besede


Matej ŽagarSpeedway GPNick ŠkorjaMatic IvačičspeedwayDenis Štojsspeedway grand prixdirka za VN Slovenije

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji