Matej Žagar v boj za nove točke svetovnega prvenstva

Na Švedskem bo to soboto četrta dirka za svetovno prvenstvo v speedwayu.


Švedski Hallstavik bo to soboto, 6. julija 2019, z začetkom ob 19. uri prizorišče četrte dirke svetovnega prvenstva v speedwayu in naš Matej Žagar, ki zastopa barve AMZS, bo eden od tistih, ki bodo zanesljivo jemali dih deset tisoč gledalcem na razprodanih tribunah HZ Bygg Arene. 

Najboljši slovenski speedwayist po prvih treh dirkah sezone zaseda 12. mesto v skupni razvrstitvi in ima na svojem računu 17 točk. Najbolje se je odrezal na prvi dirki na Poljskem, kjer si je v Varšavi privozil sedem točk, na domači preizkušnji v Krškem pred dobrim mesecem dni šest in nato sredi junija v Pragi še štiri. Ljubljančan, ki tekmuje z licenco AMZS, z uvodnimi tremi dirkami ni najbolj zadovoljen, zato bo v Skandinaviji zanesljivo skušal pokazati, da je dvignil formo in pripravljenost na raven, ki bi mu vnovič lahko prinesla vrhunski rezultat ter obraz raztegnila v širok nasmeh. 

Žagar bo skušal izboljšati lansko 9. mesto

Pred letom dni je sicer zmago na Švedskem dokaj prepričljivo vknjižil Poljak Maciej Janowski, drugi je bil Šved Fredrik Lindgren, tretji pa zmagovalec letošnje dirke za Veliko nagrado Slovenije v Krškem, Poljak Bartosz Zmarzlik. Žagarju lanska dirka v Hallstaviku ne bo ostala v lepem spominu, saj se mu je finale izmuznil za las, osvojil je namreč nehvaležno 9. mesto.

Skandinavsko preizkušnjo bo izpustil aktualni svetovni prvak Tai Woffinden, ki po poškodbi še ni povsem okreval, namesto odličnega Britanca pa bo tokrat priložnost za dokazovanje imel Avstralec Max Fricke. Povabilo organizatorja za dirko je dobil tudi domači up Oliver Berntzon. Rekord 289 metrov dolge steze je lani postavil legendarni Greg Hancock, ki je za progo potreboval 56 sekund. Američan v soboto ne bo nastopil, saj je, tako kot na minulih dirkah, nastop odpovedal zaradi ženine bolezni. Znova ga bo zamenjal Robert Lambert.

Neposreden prenos dirke si lahko ogledate 6. julija ob 19. uri na TV programu Sportklub 6.

Ključne besede


Matej Žagarspeedwayspeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji