Gajser lovi azijski dvojček zmag: “Cilj je uživati in sproščeno tekmovati”

Vodilni v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo v razredu MXGP Tim Gajser tudi v Semarangu prvi favorit za zmago.

Tim Gajser v skoku na stezi v Palembangu
Tim Gajser v skoku na stezi v Palembangu

Najboljši motokrosisti sveta so po dirki v Palembangu ostali v Indoneziji. Iz Sumatre pa so se preselili na otok Java, kjer jih v nedeljo, 14. julija 2019, čaka dvanajsta preizkušnja za točke svetovnega prvenstva.

Priložnost za Gajserja, da še poveča prednost pred zasledovalci

Tim Gajser, najboljši slovenski motokrosist, ki tekmuje z licenco AMZS, je v odlični formi, ki jo je potrdil s šesto zaporedno zmago. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo ima pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem zelo lepo prednost, a Italijan je zaradi poškodbe rame že končal sezono. To pomeni, da je dejansko prvi Gajserjev zasledovalec Jeremy Seewer, ki pa za njim zaostaja že za 161 točk.

Šesta zmaga zapored, kaj bi si lahko želel še boljše. Res sem zelo vesel, res se dobro počutim na motorju, ta dobro deluje in upam, da bomo tako tudi nadaljevali. Cilj je uživati in sproščeno tekmovati, na vsaki dirki odpeljati tako kot znam in poskusiti zmagati.

Gajser obvladuje Hondo v globokem zavoju na progi v Palembangu

Proga Bukit Semarang Baru za Gajserja tokrat v primerjavi s tisto v Palembangu ni neznanka.

V Palembangu je bila proga kratka, tudi ozka na nekaterih delih. V Semarangu pa je širša, skoki so visoki in dolgi, hitrosti so večje, zato se te tekme že veselim.

Lanskoletno preizkušnjo na tej stezi je dobil Jeffrey Herlings, Gajser pa je osvojil drugo mesto. Nizozemca tokrat ni na štartni listi, saj je poškodovan. Med enaindvajsetimi prijavljenimi bodo manjkali še nekateri fantje, ki bi sicer lahko prav tako posegli po najvišjih mestih, kar je voda mlin slovenskemu motokros šampionu, ki bi lahko v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo na prvem mestu prednost pred tekmeci še povečal.

Med tistimi, ki so ostali v Evropi, sta tudi Klemen Gerčar in Jan Pancar, slednji vozi v svetovnem prvenstvu v šibkejšem razredu MX2. Oba se namreč v tej sezoni udeležujeta le dirk, ki so na evropskih tleh.

Dirko MXGP za svetovno prvenstvo, Veliko nagrado Azije v Semerangu, si boste lahko v nedeljo 14. julija 2019 ogledali na programu Šport TV. Prva vožnja bo ob 8., druga pa ob 11. uri.

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosKlemen GerčarJan Pancarsvetovno prvenstvo v motokrosu