AMZS napovednik za 33. teden

Koledar aktivnosti na področju motošporta in kartinga za obdobje od 12. avgusta do 18. avgusta 2019.


SPEEDWAY

Dirka svetovnega prvenstva na Švedskem

Svetovno prvenstvo v speedwayu se bo z dirko za Veliko nagrado Skandinavije preveslilo v drugo polovico. V soboto 17. avgusta 2019 zvečer bo v Malilli na štartu tudi naš Matej Žagar, ki je v prvih petih dirkah sezone zbral 30 točk in zaseda skupno trinajsto mesto. Pred dvema tednoma v Vroclavu se Žagarju dirka ni iztekla po načrtih in željah, saj si je privozil le tri točke, zato bo tokrat najbrž silno motiviran, ker lovi osmo mesto v skupnem seštevku, ki bi mu tudi v naslednji sezoni zagotovilo dirkanje med svetovno speedway elito. Še naprej pa je zelo zanimiv boj za naslov svetovnega prvaka. Po polovici sezone so namreč skupaj na vrhu točkovanja za svetovno prvenstvo izenačeni Bartosz Zmarzlik, Emil Sajfutdinov in Leon Madsen.

Podrobnejši napovednik sledi v prihodnjih dneh.

Klubsko pokalno prvenstvo

Petišovci pri Lendavi bodo v soboto 17. avgusta 2019 prizorišče pokalnega prvenstva klubov. Na stezi v Športnem parku se bosta merili moštvi ST Lendava in AMD Krško. Prva vožnja bo na sporedu ob 18. uri in 15. minut.

Dirka pokalnega prvenstva Slovenije

 

MOTOKROS

Dirka svetovnega prvenstva za Veliko nagrado Italije 

Nestrpno petnajsto dirko sezone motokrosistov razreda MXGP čakajo vsi navijači in privrženci Tima Gajserja. Slovenski motokros šampion bo v nedeljo 18. avgusta 2019 v Imoli tudi sam najbrž malce na trnih. V skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka ima pred prvim zasledovalcem Jeremyjem Seewerjem 187 točk prednosti in teoretično si lahko v Italiji že privozi naslov najboljšega motokrosista na svetu v razredu MXGP. Na dirki v Imoli bo tokrat ob stezi in na tribunah tudi ogromno slovenskih gledalcev. Njihovih simpatij, navijanja in aplavzov bosta deležna tudi Klemen Gerčar, ki prav tako vozi v razredu MXGP, ter Jan Pancar, ki se bo boril za nove točke svetovnega prvenstva v razredu MX2.

Podrobnejši napovednik bo objavljen v prihodnjih dneh.

Motokros šola v Trbovljah

Vsi mladi in nadebudni ljubitelji motokrosa se lahko v soboto 17. avgusta 2019 udeležijo motokros šole pod okriljem Tomaža Kotarja. Mladi od šestega do trinajstega leta starosti se bodo spoznali z osnovnimi veščinami tega atraktivnega športa, v katerem v najmočnejšem razredu MXGP na dirkah za svetovno prvenstvu v tej sezoni na vrhu suvereno kraljuje Tim Gajser.

MINIMOTO

Evropsko prvenstvo v Assnu

V nedeljo 18. avgusta bo Assen prizorišče evropskega prvenstva v minimotu. Na Nizozemskem se bodo za čimboljša mesta potegovali tudi štirje slovenski tekmovalci. V razredu Junior A bo vozil mladi Tian Krševan. Razred Open 50A bo imel dva predstavnika Slovenije, in sicer Jana Poropata in Etiena Kantarja Božiča. Četrti Slovenec na severu dežele tulipanov pa bo v razredu Ohvale GP-0 190 Enej Krševan.

 

Ključne besede


Matej ŽagarMXGPTim GajsermotokrosminimotoKlemen GerčarJan Pancarmotokros šolaspeedway

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji