AMZS napovednik za 39. teden

Koledar aktivnosti na področju motošporta in kartinga za obdobje od 23. septembra do 29. septembra 2019.


MOTOKROS

Dirka za Pokal narodov

V nedeljo 29. septembra 2019 bo na Nizozemskem potekala zadnja dirka sezone najboljših svetovnih motokrosistov. Assen bo gostil tradicionoalni Pokal narodov, na katerem bo nastopila tudi slovenska motokros reprezentanca. Selektor Bogomir Gajser se je odločil, da bodo Slovenijo v ostri konkurenci štiriintridesetih držav zastopali aktualni svetovni prvak razreda MXGP Tim Gajser, v razredu MX 2 Jan Pancar in v razredu MX Open Peter Irt.

Dirka pokalnega in rekreativnega prvenstva

Zelo zanimivo in napeto bo tudi na stezi v Stranski vasi pri Semiču. Na peti in hkrati zadnji dirki sezone pokalnega in rekreativnega prvenstva v organizaciji AMD Kolpa MXS se bodo tekmovalci v nedeljo 29. septembra 2019 pod budnim očesom direktorja dirke Iva Kambiča ter delegata AMZS Aljoše Brdnika na progi motokros park Krupa merili v kategorijah MX 50, MX 65, MX 85, MXR 2 in MXR Open, MX 2 in MX Open ter dveh veteranskih razredih, in sicer MX Veterani 1 in MX Veterani 2. Predviden štart prve preizkušnje je načrtovan ob 11. uri.

Šola motokrosa

V soboto 28. septembra 2019 AMZS organizira zadnjo motokros šolo v sezoni. V Škednju pri Slovenskih Konjicah bo skrivnosti obvladovanja ter upravljanja motokros motorja razkrival Tomaž Kotar. Znanje, ki ga bo predajal in prenašal, je namenjeno mladim moto športnikom od šestega do trinajstega leta starosti.

SPEEDWAY

Dirka pokalnega prvenstva klubov

V soboto 28. septembra 2019 bo na stadionu Ilirije v Zgornji Šiški dirka pokalnega prvenstva speedway klubov Slovenije. Merila se bosta AMTK Ljubljana in AMD Krško. Da bo na Ilirijinem ovalu v Ljubljani vse teklo po predpisih in pravilih, bodo skrbeli direktor dirke Tomaž Požrl, delegat AMZS Andrej Matjašec in sodnik Blaž Kotnjek. Prva vožnja se bo začela ob 16. uri in 15 minut.

KARTING

Dirka za državno in pokalno prvenstvo Slovenije

V nedeljo 29. septembra 2019 bo zelo živahno tudi v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi. V organizaciji AMD Ptuj je namreč na sporedu četrta in hkrati zadnja dirka za državno prvenstvo, ki bo štela še za točke pokalnega prvenstva, hkrati pa tudi za točke Srednje evropske cone. Tekmovalci se bodo merili v kategorijah Rotax Micro Max, Rotax Mini Max, Rotax Junior, Rotax max Senior, Rotax DD2/DD2 Master/Open, KZ2/KZ2 Master/125 Shifter ter kategorijah Baby kart in Mini 50. Za spoštovanje pravil in predpisov bodo skrbeli delegat AMZS Alojz Melavc, direktor dirke Dare Dubarič in predsednik žirije Roman Jernejc. Prva dirka je predvidena ob 9. uri in 30 minut.

OLIMPIJSKI FESTIVAL

Olimpijski komite Slovenije v okviru Evropskega tedna športa 2019 prireja na Kongresnem trgu v Ljubljani olimpijski festival. Med več kot štiridesetimi različnimi športi bodo otroci, ki jim je druženje tudi namenjeno, spoznali tudi nekatere atraktivne in zanimive avto-moto športne panoge ter ustrezno opremo, ki jo potrebujejo, če se želijo z njimi ukvarjati. V petek 27. in soboto 28. septembra 2019 bo demonstracijske vožnje v trialu izvajal Severin Sajevec, sicer pa bodo na festivalu prisotni tudi člani AMTK Ljubljana s speedway motorji, člani AKK Sportstil s karti, motokros motorje bo razkazoval Andrej Rus, člani AMD Orjaki pa bodo predstavljali panogo minimoto.

Ključne besede


Tim GajsermotokroskartingPeter IrtJan Pancarolimpijski festivalOlimpijski komite SlovenijeBogomir Gajsermotokros šolapokal narodovdržavno prvenstvo v speedwayu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji