Nov koledar dirk svetovnega prvenstva v speedwayju

Po obilici odpovedi je mednarodna motociklistična zveza (FIM) objavila nov urnik dirk, ki bodo štele za točke svetovnega prvenstva v letu 2020.


Pandemija koronavirusa je pošteno zmešala štrene najboljšim voznikom speedwayja na svetu, med katerimi je tudi naš as Matej Žagar, ki slovenske barve zastopa z licenco AMZS. Številne odpovedi organizatorjev tradicionalnih dirk svetovnega prvenstva so grozile, da bo celotna sezona odpovedana. A mednarodna motociklistična zveza (FIM) je vložila nemalo naporov ter skupaj z nekaterimi prizadevnimi organizatorji našla rešitev, da se prvenstvo vendarle izpelje in da sezona vseeno ne bo šla v nič, četudi je že zdaj močno okrnjena. Skupaj s promotorjem tekmovanja BSI Speedway je namreč našla termine in organizatorje, ki bodo skupaj pripravili osem dirk na najmanj štirih prizoriščih.

Prvenstvo se bo začelo 28. avgusta na Poljskem na Olimpijskem stadionu v Vroclavu, končalo pa 3. oktobra prav tako na Poljskem, in sicer na stadionu Marian Rose MotoArena v Torunu. Vmes bo speedway karavana dirkala še na Češkem v Pragi ter Gorzowu, ki je prav tako na Poljskem. Podroben koledar dirka najdete na tej povezavi. 

V ekspresno kratkem obdobju bodo imeli najboljši na svetu možnost, da pokažejo, kaj zmorejo in znajo, ter odločijo, kdo je v letu 2020 prvi speedway voznik sveta. 

Modificiran format Pokala narodov v speedwayu

Prav tako bo letos spremenjen ter modificiran format tekmovanja Pokala narodov. Polfinale odpade, za finale, ki bo 24. in 25. oktobra 2020, pa so določili najboljšo sedmerico držav z lanskega tekmovanja. Ker se je Nemčija tekmovanju odpovedala, jo bo nadomestila Češka, lani osmouvrščena. Ob Čehih bodo vozili še Rusi, Avstralci, Švedi, Poljaki, Danci in Britanci.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSFIMsvetovno prvenstvo v speedwayulicencamednarodna motociklistična zvezakoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji