Tim Gajser in Jan Pancar pripravljena na tri dirke v Italiji

Najboljše motokrosiste sveta znova čaka naporen teden. V Faenzi bodo imeli namreč podobno kot pred slabim mesecem dni v Kegumsu v Latviji znova na sporedu tri dirke zapored v zgolj sedmih dneh.

Tim Gajser bo med favoriti na treh dirkah v Faenzi.
Tim Gajser bo med favoriti na treh dirkah v Faenzi.

Karavana motokrosistov, ki se potegujejo za naslove svetovnih prvakov v kategorijah MXGP in MX2, bo naslednji teden v Italiji. Faenza bo namreč gostila kar tri dirke za točke svetovnega prvenstva. V nedeljo 6. septembra bo na sporedu dirka za VN Italije, v sredo 9. septembra preizkušnja za VN Faenze, naporen urnik pa bodo tekmovalci sklenili naslednjo nedeljo 13. septembra, ko bodo vozili VN Emilie Romagne. Po prvih petih dirkah sezone je Tim Gajser, ki Slovenijo zastopa z licenco AMZS, v skupnem seštevku v razredu MXGP na 2. mestu. Aktualni svetovni prvak z izkupičkom v Latviji ni bil zadovoljen. Na mehki podlagi se, kljub povečanemu treningu na njej, ni najbolje znašel, ponagajale pa so mu tudi tehnične težave z motorjem in branilec naslova svetovnega prvaka za trenutno vodilnim Nizozemcem Jeffreyem Herlingsom zaostaja 46 točk. A nič še ni izgubljeno, saj je do konca na voljo še trinajst dirk, v katerih se lahko vse obrne na glavo. Zdaj bo namreč slovenski motokros as prišel na svoj račun, saj se steza Monte Coralli ponaša s tršo podlago, ki Gajserju bistveno bolj ustreza in bo na njej prav gotovo v vlogi glavnega favorita. S trdim delom na treningih v preteklih dneh ter nepopustljivostjo se Gajserju zanesljivo obetajo tri dirke, v katerih lahko z nekaj sreče znova prevzame vajeti vodilnega v skupnem seštevku.

Jan Pancar na enem od treningov.

Jan Pancar, ki v razredu MX2 prav tako nastopa z licenco AMZS, je bil po latvijskih treh dirkah zadovoljen. Še posebej z zadnjo, v kateri je skupaj vknjižil devet točk ter pokazal, da napreduje tudi na mehki podlagi. V Faenzi bo na bolj "domačem" terenu, saj mu trša podlaga, na kateri več trenira, prav tako bistveno bolj ustreza od tiste, s katero se je soočal v Latviji. Ob predpostavki, da z motorjem ne bo imel tehničnih težav, ga lahko verjetno tudi tokrat pričakujemo med tistimi, ki se bodo veselili novih točk v skupnem seštevku, v katerem jih je Pancar do sedaj zbral enajst in z njimi zaseda 28. mesto.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji