Pred tremi dirkami motokrosistov v Mantovi

Slovenske barve bosta z licencama AMZS zastopala Tim Gajser v razredu MXGP, Jan Pancar pa v razredu MX2.


Po dveh tednih se bodo motokrosisti, ki tekmujejo na dirkah svetovnega prvenstva znova zbrali v Italiji, kjer so nazadnje opravili s tremi preizkušnjami v Faenzi. Zdaj bodo v tednu dni opravili s tremi dirkami v približno dve uri vožnje proti severu oddaljeni Mantovi. Prva preizkušnja svetovnih velemojstrov motokrosa je na sporedu v nedeljo 27. septembra, druga v sredo 30. septembra, tretja pa 4. oktobra. Na vseh treh bosta Slovenijo z licenco AMZS zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.

Aktualni branilec naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP Tim Gajser je v Faenzi vozil spremenljivo. Zadnjo preizkušnjo je končal na drugem mestu, že petič v sezoni, po poškodbi Jeffreya Herlingsa pa je zdaj njegov glavni konkurent v lovu na prvo mesto Antonio Cairoli. Slovenski šampion je po seriji treh dirk priznal, da ga je malce "biksal" in da je pričakoval več, vendar zanj seveda ni še nič izgubljeno.

Malo sem se lovil s štarti, ki niso bili perfektni. Naredil sem preveč napak, želim si več konstantnosti. Rezerv je še ogromno. Zdaj se bom fokusiral na štarte, ki sem jih tudi treniral. V letošnji sezoni so vsi zelo hitri in štarti so zelo pomembni.

Če mu bo motor služil na način, kot želi in če bo popravil štarte, se lahko v Mantovi znova nadeja vrhunskih voženj ter tudi mesta na zmagovalnem podiju.

Proga mi je všeč. Malce je peščena, a je spodaj trda. Peska na vrhu ni veliko, zato je nekaj posebnega. Lani je bilo blato in mi ni šlo najbolje, ampak tu sem že znal dobro voziti. Potrudil se bom, da bom dobro štartal in dal bom vse od sebe,

je še povedal slovenski motokros as, ki bo imel sicer na stezi ob sebi še 34 drugih voznikov, ki se bodo potegovali za čim boljši rezultat na VN Lombardije.

Pomembne dirke tudi za Pancarja

Jan Pancar se je na vseh treh dirkah v Faenzi v razredu MX2 uvrstil med dobitnike točk. Pokazal je, da je dobro fizično pripravljen za zahteven preizkušnje s tekmeci, med katerimi se je povsem uveljavil, kar je potrdil tudi na prvi od treh dirk na stezi Monte Coralli, ko je zasedel skupno osmo mesto. Tudi zanj velja, da bo moral popraviti štart ter biti predvsem v prvem delu voženj malce bolj agresiven.

Pancarja bi morda lahko večja agresivnost v uvodnih krogih voženj pripeljala do novega vrhunskega rezultata.

Do konstantnih uvrstitev med deseterico mu ne manjka veliko. Morda bi lahko v Mantovi spet presenetil oziroma dokazal, da dobre vožnje v Faenzi nikakor niso bile naključje ter tako ponovno opozoril nase in si pripravil lepo izhodišče za pogajanja za novo, boljšo pogodbo za naslednjo sezono oziroma za prestop v moštvo, pri katerem bi lahko povsem razvil potencial, ki ga premore. Za prvo dirko v Mantovi je v razredu MX2 sicer tokrat prijavljenih 36 voznikov.

 

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajserJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji