Predzadnja dirka v motokrosu bo nekaj posebnega

Legendarna radizelska steza bo v nedeljo 4. oktobra 2020 prizorišče predzadnje dirke sezone motokrosistov za točke državnega prvenstva.


Organizacijo preizkušnje ima v rokah ŠD MX Akademija Sašo Kragelj. Slednji obljublja kar nekaj presenečenj in zanimivosti, sam pa se bo potegoval za čimboljši rezultat, saj lovi že štiriindvajseti naslov državnega prvaka v karieri. Za dobro organizacijo bo po Kragljevih besedah poskrbljeno, obžaluje pa dejstvo, da bo dirka potekala brez prisotnosti gledalcev.

Žal na stezi ne bo gledalcev, zato smo pripravili posebnost zanje. To bo prenos dirk v živo, ki jih bo moč videti na našem facebook kanalu. V ta namen bo postavljenih ob stezi osem fiksnih kamer, z njimi pa bomo pokrili celotno stezo,

je povedal Sašo Kragelj, ki dodaja, da so se je s sodelavci prvič spoprijeli s takšno nalogo, a v njej zelo uživa. Ob osmih kamerah bo za realizacijo prenosa na voljo še nekaj premičnih, kar bo prenos še popestrilo. Ljubitelji motokrosa bodo lahko dirke spremljali na facebook kanalu Motokros akademije Saše Kraglja.

Kragelj dodaja, da je večina dirk pri nas izvedenih korektno in kakovostno, a v društvu želijo tudi s to organizacijo dokazati, da je možno v teh težkih koronskih pogojih narediti vrhunski dogodek. Gledalci tako ne bodo prikrajšani in bodo zagotovo lahko prišli na svoj račun, posebne pozornosti pa bodo deležni tudi tekmovalci.

Med vsemi prijavljenimi motokrosisti bomo izžrebali pet zanimivih nagrad. Prva nagrada bo na primer motocikel yamaha TTR110. Veselim se te dirke, pripravili jo bomo seveda tudi s pomočjo AMD Orehova vas,

nam je še zaupal Sašo Kragelj. Vremenska napoved sicer ni najbolj obetavna, zato lahko morebitne težke razmere za vožnjo po svoje krojijo dogajanje na stezi. Na dirki pričakujejo približno 80 dirkačev v različnih kategorijah, med njimi tudi nekaj iz tujine. Kragelj je sicer že dolga leta nezamenljiv del slovenskega motokrosa, letos pa cilja na štiriindvajseti naslov državnega prvaka.

Želim si ga potrditi že pred zadnjo dirko sezone, to bi bilo lepo sklepno dejanje tega konca tedna. A vem, da konkurenca ne bo počivala,

pripoveduje Kragelj, ki kilometer in pol dolgo stezo v Radizlu zelo dobro pozna. Zato vozniki v veteranski kategoriji, v kateri tekmuje, z njim ne bodo imeli lahkega dela.

Sašo Kragelj lovi že štiriindvajseti naslov državnega prvaka v karieri.

#NavijamoZaNase
V nedeljo lahko tudi vi s pomočjo spletnega prenosa na facebooku uživate v napetih bojih slovenskih motokrosistov. Prva dirka se začne ob 10. uri in 40 minut s prvo vožnjo v kategorijah Veterani 40 in 50, sledijo pa dirke v kategorijah MX65, MX50, MX85, MX125 in MXOpen/MX2, kar lahko preverite tudi v Pravilniku tokratne, sicer pete preizkušnje za točke državnega prvenstva.

Ključne besede


motokrosSašo KrageljMX2državno prvenstvo v motokrosuMX openMX50MX65MX85MX125

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

50

Priljubljenost članka

50

Shrani

Delite s prijatelji