Gajser in Pancar konec tedna v Španiji

Dvanajsta dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu bo VN Španije. Na njej bosta Slovenijo z licenco AMZS zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.


Po treh zaporednih dirkah v dobrem tednu dni v Mantovi se bodo motokrosisti, ki se merijo za točke svetovnega prvenstva, preselili v Španijo. Na jugozahodnem obrobju Madrida v Arroyomolinosu bo na sporedu dvanajsta dirka sezone. Tim Gajser bo na njej v razredu MXGP branil prvo mesto v skupnem seštevku. Preizkušnja na progi intu Xanadu Arroyomolinos, kot se imenuje steza, ki je tokrat prvič v koledarju dirk za svetovno prvenstvo, bo zelo pomembna. Naš motokros šampion je minulo nedeljo v Mantovi prvič v sezoni stal na najvišji zmagovalni stopnički ter je prednost pred prvim zasledovalcem v lovu na naslov svetvovnega prvaka Antoniom Cairolijem povečal na enajst točk. 

Gajser podaljšal pogodbo

Verjetno bo najnevarnejši tekmec aktualnega branilca naslova prvaka v razredu MXGP domači matador Jorge Prado. 19-letni Španec je v tej sezoni novinec med motokros elito, v katero je prišel z naslovom svetovnega prvaka v šibkejšem razredu MX2. Tudi v tej sezoni mu gre zelo dobro, saj je na četrtem mestu, nekajkrat pa je pošteno pokazal zobe tudi Gajserju. Slovenski motokros šampion je med tednom podaljšal pogodbo s Hondo, so sporočili iz japonskega avtomobilskega in motociklističnega giganta, za katerega Gajser vozi že od leta 2014. Prav tako bo tudi v naslednji sezoni njegov moštveni kolega Mitchell Evans, s katerim so v moštvu prav tako zelo zadovoljni.

Zelo sem vesel, da sem podaljšal pogodbo s Hondo in moštvom Team HRC. Sedmo leto smo skupaj in zame je to družina, v kateri se počutim zelo dobro, zato sem vesel, da v njej ostajam. Trudil se bom boriti za lovorike še naprej in menim, da je to moštvo najboljše zame za uresničevanje ambicij. Zadovoljen sem, da smo podaljšali partnerstvo, ki je v preteklosti že obrodilo sadove in nas naredilo za nekajkratne svetovne šampione.

Zagotovo bo Gajser želel podpis na podaljšenje pogodbe ozaljšati z dobro predstavo v Španiji ter novo vrhunsko uvrstitvijo, ki bi ga še malce bolj približala h končnemu cilju, obrambi naslova svetovnega prvaka. Slovenski as ima v tej sezoni največ zmag v posameznih vožnjah, saj jih je dobil osem od skupno dvaindvajsetih. Prav tako je teh dvaindvajset voženj dobilo osem različnih posameznikov. Zanimivo je tudi, da je na zadnjih šestih dirkah sezone 2020 v razredu MXGP na najvišji stopnički na zmagovalnem odru stalo šest različnih zmagovalcev. Skupno v sezoni je do sedaj na enajstih dirkah končno zmago slavilo sedem različnih voznikov: Jeffrey Herlings 4, Antonio Cairoli 2, po eno pa Glenn Coldenhoff, Jorge Prado, Jeremy Seewer, Romain Fevbre in Tim Gajser.

Pancar na podlagi, ki mu bolj ustreza

Slovenske barve v razredu MX2 na VN Španije bo branil Jan Pancar. V zadnji vožnji v Mantovi je pokazal potencial, ki ga premore, a ga premalokrat aktivira. Tokrat v Španiji bo vozil na podlagi, ki mu je bistveno bolj domača in bolj pri srcu od tiste, s katero se je spopadal na zadnjih treh dirkah. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo je sedemnajsti in z nekaj sreče ter brez morebitnih okvar motorja, lahko izkupiček še popravi. Še posebej, če bo popravil tudi štart, ki ga je do sedaj kar nekajkrat stal vidnejših končnih uvrstitev, saj se je moral iz ozadja prebijati naprej, kar mu je velikokrat močno otežilo lov na dvajseterico, ki prinaša točke svetovnega prvenstva.

Pancarja v Španiji čaka podlaga, ki mu bolj ustreza.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji