Zadnja dirka domače motokros sezone bo v Brežicah

Motokrosisti bodo v nedeljo 11. oktobra 2020 sklenili državno prvenstvo na stezi Prilipe pri Brežicah.


Organizatorji zadnje dirke za točke državnega prvenstva so člani AMD Brežice, ki so že pripravili vse potrebno za zanimiv konec tedna. Čeprav so prvaki v nekaterih razredih že znani, pa lahko številni dirkači še izboljšajo končne uvrstitve. Steza v Prilipah pri Brežicah bo prizorišče »velikega finala« letošnje motokros sezone. Dež je organizatorjem nekoliko prekrižal račune, zato so se še bolj potrudili s pripravo proge.

Vseeno je vse pripravljeno. Čaka nas še nekaj dela tik pred začetkom voženj, a to so bolj lepotni popravki. Sicer je za nedeljo napovedan dež, vendar ima naša steza skalnato podlago, kar pomeni, da voda hitro izgine in bodo dirkači lahko uživali v dirki. Stezo smo tudi dodatno razširili na nekaterih delih, tako da je zdaj možno še lažje prehitevati, to pa je pogoj za zanimive dirke,

je povedal Janko Slopšek, predsednik AMD Brežice. Steza, ki v dolžino meri 1550 metrov, je tako tudi bolj varna. Ker je to zadnja dirka sezone, Slopšek pričakuje dober obisk dirkačev, saj lahko mnogi popravijo končno uvrstitev. Zato bo tudi vzdušje na stezi nekaj posebnega, čeprav gledalcev tudi to pot ne bo na prizorišču. Vseeno prvi mož AMD Brežice vse dirkače in njihove spremljevalce ter tudi tiste, ki bi si dirko želeli vseeno ogledati, dodatno prosi in opozarja, da morajo vsi brez izjem dosledno spoštovati zdravstvena navodila organizatorja in NIJZ. 

Zaradi ukrepov vlade Republike Slovenije vsled koronavirusa in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje organizator dirke na prizorišču ne bo imel na voljo hrane in pijače. Zato morajo dirkači s spremljevalnim osebjem sami poskrbeti, da ne bodo ostali lačni in žejni v programu prireditve, ki se bo končala s podelitvami priznanj in pokalov najboljšim v državnem prvenstvu predvidoma okrog 17. ure in 30 minut, če ne bo kakšnih posebnih zapletov.

Ob tem Slopšek poudarja še eno: v prihodnje si želi bolj dosledno prijavljanje dirkačev na dirko.

Za vse, sploh pa za najmlajše, moramo pripraviti ustrezno število medalj ali pokalov. Tako pa ne moremo vnaprej zagotovo vedeti, koliko jih bo zares prišlo na dirko. V našem skladišču imamo celo zbirko medalj, ki jih nismo podelili, ker smo jih kupili več, kot je bilo potem tekmovalcev. Z njimi smo imeli določene stroške, ta denar bi lahko namenili za kakšen bolj smotrn namen,

še dodaja Slopšek. Prva dirka bo v nedeljo na sporedu ob 11. uri, ko se bodo na stezo prvi podali veterani.

V soboto 10. oktobra bo na tem prizorišču potekala še zadnja dirka pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu. Po njej bo sledila tudi podelitev priznanj in pokalov v skupnem seštevku tega tekmovanja.

Ključne besede


AMZSmotokrosAMD BrežiceMX2državno prvenstvo v motokrosuMX openlicencaMX50MX65MX85MX125Veterani 40Veterani 50

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji