Kdo bo prvi državni prvak v spletnem kartingu: Simončič ali Čeh?

V torek 2. marca bo na zadnji dirki sezone državnega prvenstva v spletnem kartingu padla odločitev, kdo se bo veselil zgodovinskega prvega naslova državnega prvaka v e-kartingu v Sloveniji.


Državno prvenstvo v spletnem kartingu je tik pred razpletom. Premierno virtualno tekmovanje v tej panogi v slovenskem prostoru poteka v organizaciji Avto-moto zveze Slovenije v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije. Če gre soditi po prvih štirih dirkah, je odziv vseh deležnikov zelo dober in daje veliko pozitivnega upanja, da to tekmovanje ne bo zadnje v takšni izvedbi. V boju za prvi naslov državnega prvaka v Sloveniji sta le še dve imeni, in sicer Til Čeh ter Jernej Simončič. Oba imata po dve zmagi in po dve drugi mesti po štirih preizkušnjah ter bosta na zadnji dirki, ki bo v torek 2. marca 2021, med seboj odločila, kdo bo zasedel vrh zmagovalnega odra. Zbrala sta vsak po 90 točk. Peta dirka sezone bo znova v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, kjer se je državno prvenstvo sicer tudi začelo 2. februarja 2021. Takrat je zmagal Simončič, ki bo morda zato v torek v vlogi rahlega favorita, a brez dvoma mu bo Čeh želel dokazati, da je imel na uvodni dirki le slab dan, v katerem ga je v finalni vožnji Simončič na koncu za seboj pustil več kot 15 sekund. Popolnoma jasno je namreč, da bo le njun neposredni medsebojni obračun tisti, ki bo na koncu pripeljal do državnega prvaka. Tretjeuvrščeni v skupnem seštevku Tomaž Eržen je točkovno predaleč za vodilnima, da bi ju lahko dohitel ali prehitel. Ob svojem imenu ima zapisanih 56 točk. Kljub temu pa ne more biti prav miren, saj lahko tudi sam zapravi lepo uvrstitev, ki mu prinaša mesto na najnižji stopnički zmagovalnega podiuma in mesto med nagrajenci. Brez dvoma bo zanimivo tudi v ozadju, saj so razlike med vozniki takšne, da lahko posameznika dober rezultat pripelje tudi med deseterico. Preboj med najboljših deset v končni razvrstitvi pa prinaša uvrstitev na poseben dogodek, ki ga bo AMZS organiziral v svojem Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju, kjer se bodo lahko virtualni vozniki dejansko pomerili med seboj z rekreativnimi gokarti. Podrobnosti o zelo lepih nagradah, sodelovanju v prvenstvu, prijavnico ter druge zadeve, ki jih je potrebno vedeti, če želite biti del spletne karting karavane državnega prvenstva Slovenije, najdete na tej povezavi.

Peta in hkrati zadnja dirka sezone bo v torek 2. marca 2021 na digitalizirani stezi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem. Predkvalifikacije za uvrstitev med 28 voznikov, ki se bodo pomerili v polfinalnih preizkušnjah za vstop na finalno dirko, so že v teku. Začele so se v četrtek 25. februarja točno ob polnoči, končale pa se bodo v ponedeljek 1. marca natanko minuto pred polnočjo.

 

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvoeKartEŠZSspletni kartingJernej SimončičTil Čeh

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji