Pancar tretji na dirki italijanskega prvenstva

Jan Pancar se je udeležil četrte dirke odprtega prvenstva Italije v motokrosu, ki je bila v Cavallari. V razredu MX2 je osvojil skupno tretje mesto.


Slovenski motokrosisti Jan Pancar je teden dni pred prvo dirko svetovnega prvenstva v motokrosu, ki bo 13. junija 2021 v Orljonoku v Rusiji, formo zadnjič preverjal na dirki odprtega prvenstva Italije, ki je bila v Cavallari di Mondaviu. Cross Park Cavallara se nahaja približno 30 kilometrov jugozahodno od Pesara in Jan Pancar, ki je vozil z licenco AMZS, bo najbrž to progo ohranil v lepem spominu. Vozil je razredu MX2, v katerem je v prvi vožnji ciljno črto prečkal na petem mestu, v drugi pa je nato še dvignil ritem premagovanja zahtevnih skokov in ovinkov na progi ter se skozi cilj pripeljal na tretjem mestu. Tudi v skupnem seštevku dirke je zasedel tretje mesto ter na podelitvi priznanj najboljšim stal na najnižji stopnički na odru za zmagovalce. Pred njim sta bila tokrat samo domači as Nicholas Lapucci, ki sicer tekmuje v svetovnem prvenstvu v razredu MXGP, in Norvežan Kevin Horgmo, ki pa je Pancarjev tekmec med svetovno motokros elito v razredu MX2. Tudi v skupnem seštevku gre Pancarju zelo dobro. Po štirih dirkah italijanskega prvenstva se namreč nahaja na odličnem četrtem mestu.

V skupnem seštevku je Pancar dve dirki pred koncem prvenstva na četrtem mestu.

Do konca italijanskega prvenstva sta na sporedu še dve dirki, in sicer 27. junija v Castellaranu in 5. septembra v Fermu.

Ključne besede


AMZSmotokrosJan PancarMX2licencaitalijansko prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji