AMZS Idealna linija v Orljonoku, Güstrowu, Goričanu, Žireh in Wackersdorfu

Peta oddaja sezone 2021 izpostavlja dosežke Tima Gajserja in voznika kartinga Marka Kastelica, poroča o slovenskih voznikih speedwaya, ki so z licencami AMZS zastopali Slovenijo v mednarodni konkurenci, kamere pa so bile tudi na prvi dirki državnega prvenstva v cross countryju.


AMZS Idealna linija je spremljala uvodno preizkušnjo svetovnega prvenstva v motokrosu. Na VN Rusije je Tim Gajser v razredu MXGP zmagal, zelo dobro pa se je z desetim mestom v razredu MX2 odrezal tudi Jan Pancar. Slovenski vozniki speedwaya so sodelovali na dveh kvalifikacijskih dirkah za svetovno prvenstvo. V Güstrowu na severu Nemčije je bil naš predstavnik Anže Grmek, ki je vozil tudi v Goričanu na Hrvaškem skupaj z Maticem Ivačičem, Nickom Škorjo in Miranom Praznikom. V Žireh je bila izpeljana uvodna preizkušnja za točke državnega prvenstva v cross countryju, ki je poskrbela za napete boje na zahtevni, a zelo dobro pripravljeni progi. V nemškem Wackersdorfu pa je Mark Kastelic z licenco AMZS zastopal Slovenijo na karting tekmovanju FIA Academy Trophy.

Vabljeni k ogledu!

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokroskartingJan Pancarcross countryNick ŠkorjaMatic Ivačičdržavno prvenstvospeedwaysvetovno prvenstvoMX2Mark KastelicAnže GrmekkvalifikacijeFIA Academy TrophylicencaIdealna linijaMiran Praznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji