Osmerica z licencami AMZS na dirki v Jastrebarskem

Osem slovenskih voznikov bo konec tedna na dirkah razreda EMX65 in EMX85 skušalo priti do točk jugozahodne cone evropskega prvenstva v motokrosu.

Vrh je ostal dolžnik po nepričakovano bledih vožnjah v Italiji.
Vrh je ostal dolžnik po nepričakovano bledih vožnjah v Italiji.

Proga Mladina pri Jastrebarskem konec tedna gosti motokros dirko, ki bo štela za točke jugozahodne cone evropskega prvenstva. Na njej bo nastopila osmerica voznikov z licencami AMZS. V razredu EMX65 bodo Slovenijo zastopali Tai Vidovič, Val Slavec in Luka Jurič, z licenco hrvaške motociklistične zveze pa bo vozil tudi Brežičan Alex Novak. Pretekli konec tedna na drugi preizkušnji sezone v tem tekmovanju v Italiji je bil sicer med Slovenci najboljši Novak, ki je zasedel 16. mesto, Slavec pa je pristal tik za njim in se je prvič v karieri veselil točk evropskega prvenstva. Vidovič je ostal brez njih in jih bo skušal dobiti tokrat, enako kot tudi Jurič.

Popravni izpit za Ovna in Vrha

V razredu EMX85 bodo barve Slovenije branili Lukas Osek, Rok Plestenjak, Gal Geršak, Žan Oven in Miha Vrh. Esanatoglie, prizorišča zadnje dirke evropskega prvenstva minuli konec tedna, Oven in Vrh nista zapuščala z vedrimi obrazi. Oba sta namreč pošteno zaostala za cilji in pričakovanji. Zato imata zdaj priložnost, da vsem pokažeta, kaj resnično znata in zmoreta v konkurenci 45 vrstnikov, ki so v tej kategoriji trenutno prijavljeni na dirko. Brez dvoma bo šlo znova na nož, zato bo potrebno nadvse resno vzeti že proste treninge in nato tudi kvalifikacije. Te bi bile lahko temelj za dober končni rezultat v dveh nedeljskih vožnjah, ki bosta šteli za skupno razvrstitev na dirki oziroma prinašata dragocene točke evropskega prvenstva. Oven se je letos v tem tekmovanju že izkazal, saj je konec maja osvojil skupno 5. mesto na dirki, kar pa bo tokrat verjetno zelo težko ponoviti.

Oven letos že ima 5. mesto z dirke na Portugalskem.

V soboto 3. julija 2021 bodo vozniki na progi Mladina pri Jastrebarskem najprej  spoznavali progo na prostih treningih, nato pa jih čakajo še kvalifikacije. V nedeljo 4. julija 2021 bosta sledili finalni vožnji v razredih EMX65 in EMX85.

Ključne besede


AMZSmotokrosevropsko prvenstvoEMX85EMX65Lukas OsekRok PlestenjaklicencaVal SlavecTai VidovičAlex NovakLuka Jurič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji