Novaku zmaga, Slavec deveti

Slovenski motokrosisti do novih točk na dirkah razreda EMX65 in EMX85 jugozahodne cone evropskega prvenstva v motokrosu.

Luka Jurič je osvojil 14 točk, kar mu je prineslo skupno 14. mesto na dirki.
Luka Jurič je osvojil 14 točk, kar mu je prineslo skupno 14. mesto na dirki.

Proga Mladina pri Jastrebarskem na Hrvaškem je gostila tretjo dirko jugozahodne cone evropskega prvenstva v motokrosu. V kategorijah EMX65 in EMX85 je z licenco AMZS vozilo osem slovenskih voznikov.

Slavec do uspeha kariere

V šibkejšem razredu EMX65 si je sicer zmago na dirki privozil Alex Novak, vendar mladi Brežičan vozi z licenco HMS, enako kot tudi Rok Gracer, ki je pristal skupno na 15. mestu. Med vozniki z licenco AMZS je bil najboljši Val Slavec, ki je potrdil dobre vožnje izpred tedna dni v Italiji. Esanatoglia mu je namreč prinesla prve točke v skupnem seštevku tega tekmovanja. Tokrat je v prvi vožnji zasedel 9. mesto, v drugi pa je v cilj pripeljal celo na 7. mestu. Skupno je to zadostovalo za 9. mesto na dirki, v skupnem seštevku evropskega prvenstva jugozahodne cone pa ima zdaj 35 točk, s katerimi se nahaja na 13. mestu. Tai Vidovič je tokrat na dirki pristal na 11. mestu, Luki Juriču pa je pripadlo skupno 14. mesto.

Val Slavec je v Jastrebarskem prišel do rezultata kariere.

Do točk le Oven in Osek

V razredu EMX85 peterica voznikov z licenco AMZS ni bila tako uspešna. Do novih točk v skupni razvrstitvi evropskega prvenstva jugozahodne cone sta prišla samo Žan Oven, ki se je uvrstil na  skupno 15. mesto na dirki, in Lukas Osek, ki je zasedel 24. mesto. Oba sta bolje odpeljala drugo vožnjo, v kateri sta si privozila tudi točke. Oven je bil 11., Osek pa je v cilj pripeljal na 20. mestu. Preostali trije Slovenci v tem razredu Gal Geršak, Rok Plestenjak in Miha Vrh se niso prebili do dobitnikov točk in so dirko končali na začelju lestvice. Geršak je bil 28., Plestenjak 31., Vrhu pa je pripadlo 33. mesto.

Ključne besede


AMZSmotokrosevropsko prvenstvoEMX85EMX65Miha VrhŽan OvenLukas OsekGal GeršakRok PlestenjaklicencaVal SlavecTai VidovičAlex NovakLuka JuričRok Gracer

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji