Odprava napak ključ za Gajserja

Latvijski Kegums bo v nedeljo 8. avgusta 2021 gostil najboljše motokrosiste na sedmi dirki sezone svetovnega prvenstva Slovenijo bosta z licencama AMZS zastopala Tim Gajser in Jan Pancar


Po zahtevni in težki preizkušnji v Lommlu elitno svetovno druščino voznikov zdaj čaka nova težka dirka, ki bo štela za točke svetovnega prvenstva. V nedeljo se bodo svetovni motokros asi merili v Kegumsu, kjer jih čaka VN Latvije. Na njej bosta Slovenijo z licencama AMZS predstavljala Tim Gajser in Jan Pancar.

V Kegums s petimi točkami prednosti

Aktualni branilec naslova svetovnega prvaka Tim Gajser bo skušal popraviti napake, ki so ga v Belgiji oddaljile od mest, ki jih želi osvajati. V dveh vožnjah je namreč kar štirikrat pristal na tleh, kar je za voznika njegovega kalibra absolutno preveč. Predvsem zadnji pristanek na mivki v zadnjem krogu druge vožnje ob napadu na drugo mesto je bil boleč - a ne za telo, temveč za glavo.

Nimam kaj filozofirati. Preprosto sem naredil preveč napak in to me je stalo v obeh vožnjah. Vseeno pa sem ponosen, da se nisem predal in sem se boril. Do konca je še veliko dirk in čeprav tokrat nisem bil v ospredju, pa še vedno vodim v skupnem seštevku. Vem, da lahko vozim bolje in to bom poskušal pokazati že v Latviji,

je bil iskren Gajser, ki se zaveda, da bodo tekmeci agresivni in jih ne bo lahko kontrolirati na mehki podlagi proge Motocenter Zelta Zirgs v Kegumsu. Lani je imel Gajser tu na kar treh dirkah  tudi nekaj tehničnih težav v posameznih vožnjah. Upa lahko le, da jih letos ne bo in da bo prednost petih točk v skupni razvrstitvi za naslov svetovnega prvaka najmanj ohranil oziroma povečal, če se bo za to ponudila priložnost. Glavni tekmec Gajserja bo najbrž neverjetni Jeffrey Herlings, ki je kljub še nezaceljeni poškodbi leve lopatice v Lommlu že vozil in bil zelo dober. Prav tako bodo imel veliko razlogov za dobre nastope tudi Romain Fevbre, sicer prvi Gajserjev zasledovalec na lestvici skupnega seštevka, ter tudi Antonio Cairoli in Jorge Prado, naslednja na skupni razpredelnici v razredu MXGP.

Prva vožnja VN Češke v razredu MXGP v Loketu bo v nedeljo 25. julija 2021 ob 12.15 uri, druga pa ob 15.10 uri (po našem času).

Motiv za dvig letvice rezultatov

V razredu MX2 bo Jan Pancar skušal nadgraditi drugo vožnjo na težki in zahtevni progi v Lommlu, s katero je prišel do dveh točk. Mivka ni Pancarjeva priljubljena podlaga, a na njej ima zdaj vendarle že toliko izkušenj, da se zna na njeno nepredvidljivost dobro odzivati. Popraviti mora predvsem štart, ki se mu v Belgiji ni iztekel po željah in načrtih. Če pride iz prvega ovinka bolj v ozadju, potem to v nadaljevanju pomeni več gneče in nevarnosti ob morebitnih prehitevanjih tekmovalcev s slabšim ritmom vožnje, to pa običajno jemlje ogromno dragocenega časa ter tudi pobira veliko energije in moči. Na nove vožnje v stilu rodea med globokimi brazdami mehke podlage je Pancar pripravljen in z malce sreče lahko morda tokrat prijetno preseneti. Spominna lansko preizkušnjo v Latviji (bile so sicer kar tri) je za člana AMD Šentvid pri Stični zagotovo motiv, da letos letvico dvigne še malce višje.

Mehka podlaga v Kegumsu bo nov izziv za Pancarja.

Prva vožnja VN Češke v razredu MXGP v Loketu bo v nedeljo 25. julija 2021 ob 11.15 uri, druga pa ob 14.10 uri (po našem času).

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2svetovno prvenstvo v motokrosusvetovni prvaklicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji