Pred dvema dirkama v Lublinu

Mestni stadion v Lublinu bo v petek 6. in soboto 7. avgusta 2021 gostil peto in šesto dirko svetovnega prvenstva v speedwayu. Barve Slovenije bo branil Matej Žagar.


Najboljši vozniki speedwaya imajo zelo naporen ritem, saj jih prihajajoči konec tedna čakata novi dve dirki, ki bosta šteli za točke svetovnega prvenstva. Tokrat se bodo merili na mestnem stadionu v Lublinu, kjer se bo skušal čimbolje odrezati tudi Matej Žagar. Edini Slovenec, ki med svetovno speedway elito vozi z licenco AMZS, se po štirih od skupno enajstih načrtovanih dirk sezone skupno nahaja na trinajstem mestu, osvojil pa je sedemnajst točk. Na prvi dveh prizoriščih, v Pragi in Vroclavu, slovenski speedway as ni pokazal tistega, česar je sposoben in kar zna, zato bo v Lublinu poskusil popraviti vtis. V dosedanjem delu sezone je imel tudi nekaj težav s poškodbami, zato je jasno, da ni v optimalni formi. Prav tako tudi motor ne daje tistega, kar bi lahko, zato Žagar pač ni na mestih, ki jih je pred sezono želel napadati. A nič še ni izgubljeno. Že en dober rezultat bi mu najbrž pošteno okrepil samozavest ter vrnil upanje, da lahko še vedno meša štrene tistim, ki se potegujejo za navišja mesta. Med temi pa je trenutno zelo izenačano. Z enakim številom točk namreč v skupnem seštevku vodita Maciej Janowski in Artem Laguta, tretji pa je le s tremi točkami manj branilec naslova najboljšega voznika speedwaya na svetu Bartosz Zmarzlik. Žagar, ki je z 38 leti najstarejši v speedway karavani svetovnega prvenstva, je lani vozil na tej progi v poljskem prvenstvu za klub iz Lublina. Slovenski as je, ki je zdaj pri Zieloni Gori, je v poljskem prvenstvu na domači progi s klubskimi kolegi žal ostal praznih. Unia Leszno je bila boljša za dve točki. Žagar je na dirki osvojil sedem točk, več sta jih v skupno malho Zielone Gore prispevala le Piotr Protasiewicz in Max Fricke, in sicer vsak po dvanajst.

Dirki v Lublinu v petek 6. avgusta in soboto 7. avgusta 2021 se bosta začeli ob 19. uri.  V vlogi tehničnega direktorja bo vse skupaj ob stezi z licenco FIM št. 14973 spremljal tudi Izak Šantej ter po potrebi in v skladu s pravili tudi ukrepal ob morebitnih zapletih ali nepravilnostih.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSGrand Prixspeedwaysvetovno prvenstvospeedway grand prixlicencaIzak Šantej

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

4

Priljubljenost članka

4

Shrani

Delite s prijatelji