Žagar do zadnje vožnje upal na polfinale

Peta dirka svetovnega prvenstva v speedwayu, na kateri je slovenske barve z licenco AMZS zastopal Matej Žagar, je bila v Lublinu na Poljskem.


Lublin je bil prizorišče pete dirke svetovnega prvenstva v speedwayu. Slovenijo je na njej z licenco AMZS zastopal Matej Žagar. Slovenski speedway as se je prvič na progo podal v četrti vožnji. Imel je skrajno zunanjo štartno pozicijo D in z rumeno čelado na glavi je prišel v prvi ovinek in nato iz njega zelo odločno. Hitro se je prebil na drugo mesto in ga zadržal tudi na koncu. Sledilo je popravljanje proge, nato pa se Žagar znova znašel na štartni rampi. V peti vožnji je imel tokrat povsem notranjo štartno pozicijo A. Z rdečo čelado na glavi je vnovič odpeljal zelo suvereno in si privozil novo drugo mesto, kar je bila lepa napoved za preostale tri vožnje.

Na koncu točka zmanjkala za polfinale

Progo v Lublinu Žagar dobro pozna, saj je lani vozil za domači klub v poljski Ekstraligi in to je vnovčil tudi, ko se je tretjič znašel na stezi. To je bilo v dvanajsti vožnji, v kateri je imela vnovič povsem notranjo štartno pozicijo A. Začel je malce zadržano, nato pa se je skušal prebiti na drugo mesto, a mu to ni uspelo. Ciljno črto je prečkal na tretjem mestu in s petimi točkami mu je dobro kazalo za prvi letošnji preboj v polfinale. Četrtič je bil Žagar na štartu v štirinajsti vožnji. Tokrat se je v boj za nove točke podal s štartnega mesta B z modro čelado na glavi. Vozil je dobro in bil vseskozi v igri za drugo mesto, vendar je na koncu v cilj vseeno pripeljal tretji. Nič še ni bilo izgubljenega in usodo je imel povsem v svojih rokah. Petič smo Žagarja na progi v Lublinu videli v devetnajsti vožnji. Z bela čelado in C štartnega položaja se je pognal v boj za točke. Tri bi mu zagotovile nastop v polfinalu, z dvema pa bi trepetal in čakal zadnjo dvajseto vožnjo večera. Žal se mu ni izšlo po tem scenariju in je v cilj pripeljal tretji. To je pomenilo, da je na koncu zasedel 10. mesto, najvišje v tej sezoni. Vknjižil je tudi sedem novih točk za svetovno prvenstvo in jih ima zdaj 24, z njimi pa zaseda 13. mesto. Sicer pa si je že tretjo zaporedno zmago privozil Bartosz Zmarzlik, ki je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo.

Šesta dirka svetovnega prvenstva v speedwayu bo spet v Lublinu, in sicer že v soboto 7. avgusta 2021 s prvo vožnjo ob 19. uri in 4 minute.

REZULTATI

Končni vrstni red dirke (Lublin I): 1. Bartosz Zmarzlik (Pol) 20, 2. Dominik Kubera (Pol) 18, 3. Fredrik Lindgren (Šve) 16, ... 10. Matej Žagar (Slo) 7, ...

Skupno (5/11): 1. Bartosz Zmarzlik (Pol) 83, 2. Artem Laguta (Rus) 80, 1. Maciej Janowski (Pol) 70, ... 13. Matej Žagar (Slo) 24 točk, ...

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSGrand Prixspeedwaysvetovno prvenstvospeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji