Prvi dan Slovenci šestnajsti

Slovenski članska in veteranska reprezentanca sta uspešno začeli tekmovanje Six Days Enduro 2021.


Slovenski enduro je drugič po letu 2015 spet prisotna na izjemno zahtevnem tekmovanju Six Days Enduro 2021, ki je eno najstarejših motociklističnih tekmovanj na svetu. Uvodni dan je za Slovence, ki tekmujejo pod okriljem in z licencami AMZS, minil brez stresa in brez večjih težav. Članska vrsta v postavi Miha Špindler, Luka Kutnar, Vasja Kutin in Toni Mulec je po prvem dnevu na 16. mestu. Fantje se počutijo zelo dobro, četudi so na motorju prevozili šest specialnih etap in zahtevne transferje med njimi. Skupaj je vsak opravil več kot 200 km, a jim to ni povzročalo večjih preglavic. Še največ jim je šel dobesedno v nos prah, ki ga je bilo na "specialkah" ogromno, kajti v tem delu Italije že kar nekaj časa pogrešajo padavine, zato so bili na nekaterih transferjih zelo zadovoljni, da so se lahko vozili po asfaltu. Sicer so doživeli tudi nekaj padcev, a ti niso bili hudi, pa tudi motorji so brez problemov zdržali vse obremenitve.

Tomaž Podvratnik pred štartom ene od specialnih preizkušenj.

Fantje so sicer v Rivanzzano Terme prišli že v četrtek, Mulec pa celo v torek. Vse dni do nedelje, ko je bila svečana otvoritev tekmovanja, so posvetili ogledom etap, ki jih čakajo, in iskali podrobnosti, ki bi se jim bilo vredno izogniti, da ne bi zašli morda v težave. Vsi po vrsti komaj čakajo drugi dan, ko bodo znova več kot 8 ur na motorju in bodo vnovič prevozili več kot 200 km.

Vzdušje v moštvu je enkratno in sodelovanje med fanti res na zelo visoki ravni. Če bomo to ohranili, potem se nimamo česa bati,

je povedal Stane Lunar, sicer vodja reprezentance, ki pa je priznal, da so veterani Jaka Seles, Tomaž Podvratnik in Gregor Robek malce zdelani po prvem dnevu, a je prepričan, da bodo jutri brez dvoma želeli pokazati še več kot danes.

Gregor Robek med menjavo zadnje gume.

Vožnje posameznih tekmovalcev lahko vsak dan spremljate tudi v neposrednem prenosu na povezavi www.facebook.com/FIMISDE.

Ključne besede


AMZSenduroLuka KutnarMiha ŠpindlerToni MulecGregor RobekTomaž PodvratnikJaka SelesreprezentancaStane LunarVasja Kutin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji