Zadnja dirka v trialu bo prinesla državne prvake

V soboto 4. septembra 2021 bo v Idriji na sporedu četrta in hkrati zadnja dirka sezone državnega prvenstva v trialu. Organizacija je v rokah članov AMTK Koper.


Državno prvenstvo v trialu se bo sklenilo v soboto 4. septembra, ko se bodo voznice in vozniki  z licencami AMZS zadnjič letos udarili za točke, ki še lahko spremenijo vrstni red v skupnem seštevku posameznih kategorij. Organizacija tekmovanja bo pod budnim očesom članov AMTK Koper. Pripravili bodo šest sekcij, ki jih bo potrebno prevoziti štirikrat, postavljene pa bodo v naravnem okolju.

Izziv za vse

Proga "Karbidovka" je zaradi tega svojevrsten izziv za tekmovalke in tekmovalce, saj med sezono nimajo prav veliko sekcij, ki potekajo v naravnem okolju. Večina jih bo izpeljana v gozdu, kjer je lahko podlaga sila spolzka in nepredvidljiva, svoje pa lahko doda še vreme. Lani je v Idriji deževalo, kar je tekmovalcem pošteno otežilo delo. Letos je napoved bolj prijazna in padavin, ki bi lahko poskrbele za nepremagljive težave na sekcijah, naj ne bi bilo. V kategoriji Trial DP je prepričljivo na prvem mestu Severin Sajevec (AMD Lukovica), kljub temu, da je na zadnji preizkušnji na Vranskem zaostal za Alijem Al Hiasatom (AMD Lukovica). Toda najboljši slovenski voznik triala je vozil poškodovan.

Lani je Severin Sajevec na progi Karbidovka suvereno zmagal.

V skupnem seštevku je drugi Matej Kermavner (AMTK Koper), na tretjem mestu pa Klemen Setnikar (AMTK Koper), ostali pa imajo že nekoliko večji točkovni zaostanek. Med mladinci do 18 let je v najboljšem položaju Jernej Žvan (AMD Radovljica), med mladimi upi do 14 let pa Lovro Setnikar (AMTK Koper). Tekmovanje v Idriji se bo začelo ob 12.30, tekmovalci pa morajo s štirimi krogi šestih sekcij opraviti do 16.30.  Druge zanimive podrobnosti najdete v Posebnem pravilniku.

Matej Kermavner je lepo napredoval in ni zaman drugi v skupnem seštevku kategorije Trial DP.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvoSeverin SajeveclicencaMatej KermavnerLovro SetnikarAli Al HiasatJernej Žvan

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji