V Trentinu želi Gajser znova na sam vrh zmagovalnega odra

V nedeljo 10. aprila bo na sporedu peta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2022. Na programu bo Velika nagrada Trentina v Pietramurati.


Vozniki karavane svetovnega prvenstva v motokrosu se bodo v nedeljo petič v letu 2022 pomerili za točke svetovnega prvenstva. Dirko bo gostila proga Ciclamino, AMZS in Slovenijo pa bosta na njej zastopala Tim Gajser in Jan Pancar. Drugič v sezoni bodo motorkosisti vozili tudi za točke evropskega prvenstva, med udeleženci pa bo šesterica slovenskih tekmovalcev. V razredu EMX 125 bodo tekmovali Jaka Peklaj, Žan Oven in Tilen Demšič, v odprtem razredu EMX Open pa bodo vozili Jaka Završan, Matic Žitnik in Luka Kutnar.

Spremenjena proga

Pretekli konec tedna je Tim Gajser na portugalski preizkušnji zasedel skupno drugo mesto in prvič v sezoni ni stal na najvišji stopnički na zmagovalnem odru razreda MXGP. Vseeno je bil z opravljenim in novo zajetno porcijo točk v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo zadovoljen.

Na težki progi sem užival, predvsem druga vožnja pa mi je uspela na način, na kakršnega se želim voziti v tej sezoni. Proga v Trentinu je nekoliko spremenjena, če sem dobro seznanjen, zato nas čaka nov zelo zanimiv dirkaški konec tedna, v katerem se bom potrudil, da iz sebe in motorja iztisnem vse, kar bom lahko,

je povedal Gajser, ki je lani oktobra v Pietramurati zasedel skupno tretje mesto na dirki. Tokrat se lahko ob progi, ki jo sicer zelo dobro pozna, nadeja tudi bučne podpore številnih navijačev, ki bodo bržčas glasno in z različnimi navijaškimi rekviziti vzpodbujali slovenskega šampiona že v sobotnih kvalifikacijah ter potem tudi na nedeljski dirki.

Vsi vemo, da je na tem prizorišču atmosfera vedno zelo dobra. Vemo tudi, da so na progi nekatere spremembe, za katere upam, da se jih bom hitro navadil in da bomo pravilno nastavili motor. Predvsem pa upam, da bom v vožnjah užival,

je z nasmehom na obrazu pripovedoval Gajser pred potjo v kraj Arco, ki se nahaja na severu Gardskega jezera in je le nekaj kilometrov oddaljen od prizorišča tekmovanja. Konkurenca bo vnovič ostra in neizprosna, za dirko pa je prijavljenih 33 voznikov.

Prva vožnja VN Trentina v razredu MXGP v Pietramurati bo v nedeljo 10. aprila 2022 ob 14.15, druga pa ob 17.10. 

Sekunda na krog

Za Jana Pancarja je bila dirka v Aguedi na Portugalskem dobra šola, saj je po nepotrebnem zapravil dve točki, ki ju je izgubil zaradi kazni v prvi vožnji, ko je spregledal medicinsko zastavo. Vseeno je pokazal, da je v dobri formi, ki jo lahko v slikovitem okolju Trentina še malce nadgradi. Progo Ciclamino zelo dobro pozna, saj je na njej v preteklosti že velikokrat vozil. Lani oktobra je bil po dirki silno razočaran, saj je v obeh vožnjah ostal daleč zadaj za dobitniki točk svetovnega prvenstva. Proga z novo podlago utegne biti tudi zanj tokrat nov izziv, na katerega pa je zanesljivo dobro pripravljen. Nabral si je že veliko izkušenj in ob dobrih štartih je sposoben posegati po mestih med deseterico.

V bistvu mi manjka približno sekunda na krog, da bi se konstantno vozil med top 10. Pridobim jo lahko samo s trdimi treningi,

se zaveda Pancar, ki je pri izponjevanju zahtev v trenažnem procesu nepopustljiv in dosleden, zato lahko upravičeno upa, da bo njegov trud kmalu poplačan z rezultati, ki si jih želi oziroma si jih je zadal pred začetkom sezone. Konkurenca v razredu MX2 je neizprosna, zato na koncu vsake vožnje odločajo tudi drobne malenkosti, ki jih običajen ljubitelj motokrosa niti ne zazna. Ob progi bodo tudi Pancarja vzpodbujali številni slovenski navijači, ki bodo stiskali pesti, da slovenskemu vozniku uspe doseči cilj, ki si ga je zastavil za to preizkušnjo.

Pancarju lani v Pietramurati ni šlo nič po načrtih. Zdaj se mu ponuja priložnost za "popravni izpit".

Prva vožnja VN Trentina v razredu MX2 v Pietramurati bo v nedeljo 10. aprila 2022 ob 13.15, druga pa ob 16.10.

#clanAMZS
Člani AMZS z agencijo Avantura v Trentino 10 € ugodneje!

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan PancarLuka KutnarJaka Peklajevropsko prvenstvosvetovno prvenstvoMX2PietramurataJaka ZavršanŽan OvenlicencaEMX125EMX OpenMatic Žitnik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji