Kočevje gosti prvo dirko državnega prvenstva v trialu

V soboto 21. maja 2022 bo v Kočevju na sporedu uvodna dirka sezone državnega prvenstva v trialu. Organizacija preizkušnje je v rokah članov AMD Kočevje.


Državno prvenstvo v trialu se bo začelo v soboto 21. maja 2022, ko se bodo voznice in vozniki  z licencami AMZS prvič letos merili za točke v Kočevju. Vlogo organizatorja preizkušnje bodo imeli člani domačega AMD Kočevje, člani AMD Lukovica pa bodo sodelovali pri postavitvi prog in tehnični izvedbi tekmovanja v kamnolomu Mozelj. 

Ker bodo voznice in vozniki prvič na dirki državnega prvenstva v trialu v Kočevju, bo najbrž preizkušnja predstavljala poseben izziv za vse. Vremenska napoved obeta, da bo tekmovanje potekalo v lepem vremenu,

je povedal Tomaž Andrejka, ki bo opravljal funkcijo sekretarja vodstva dirke. Po lanskoletni pestri sezoni v najzahtevnejšem razredu T1 bo prvo preizkušnjo žal izpustil Ali Al Hiasat (AMD Lukovica), saj bo v času tekme na dirki svetovnega prvenstva v ekstremnem vzdržljivostnem motociklizmu v Srbiji, kjer bo skušal priti do točk v razredu Junior. V vlogi favorita bo tako znova izvrstni Severin Sajevec (AMD Lukovica), branilec naslova državnega prvaka v kategoriji trial DP. Al Hiasat se sicer trial sezone veseli, saj je letos posvetil tej panogi že kar nekaj ur treninga, v prihodnje pa si želi seveda tudi kakšno zmago. Tudi razred T2 bo okrnjen. Matej Kermavner (AMTK Koper), lani drugi v skupnem seštevku v kategoriji trial DP, se je namreč odločil, da si bo vzel premor od tekmovanj. Morda bo odpeljal kakšno posamezno dirko, vsekakor pa ne bo na vseh preizkušnjah državnega prvenstva. To bo morda ponudilo priložnost za še boljši končni rezultat Klemnu Setnikarju (AMTK Koper), lani tretjemu v skupnem seštevku v kategoriji trial DP.

Severin Sajevec bo na prvi preizkušnji v Kočevju nedvomno glavni favorit v kategoriji trial DP.

V ženski konkurenci bi lahko letos videli na progah večje število udeleženk kot v prejšnjih letih. Lansko leto je bila najvišje uvrščena Lucija Sajevec (AMD Lukovica), ki je v enotni absolutni konkurenci kategorije trial DP zasedla 12. mesto. Med tistimi, ki bi lahko  prijetno presenetili, so tudi vozniki kategorije T3 Kyle Milne in Damjan Max Zorko (AMD Lukovica), Luka Ožbolt (MCK Jaska), Andrej Črnkovič in Branko Kermavner (oba AMTK Koper). Ne gre spregledati niti mladih upov, ki iz leta v leto napredujejo v znanju vožnje čez različne ovire in v obvladovanju motocikla. Jure Žvan (AMD Radovljica), Svit Sajovic (AMD Lukovica), Lovro Setnikar (AMD Lukovica) in Gal Črnkovič (AMTK Koper) so v času premora pridno in zavzeto trenirali ter se urili. V soboto se bodo verjetno vsi, ki se bodo z licencami AMZS podali na sedem različnih sekcij v štirih krogih, želeli pokazati v najboljši luči ter si privoziti čim manj kazenskih točk v posamezni sekciji in poseči čim višje v končnem vrstnem redu v svojih kategorijah.

Lovro Setnikar je med slovenskimi mladimi upi triala med tistimi, ki zelo veliko obetajo.

Prva vožnja je po urniku predvidena ob 13. uri. Tekmovanje se bo zaključilo s svečano razglasitvijo rezultatov in podelitvijo priznanj približno pol ure po koncu zadnje zadnje vožnje, ki je načrtovana okrog 17. ure, če le ne bo kakšnih tehničnih zapletov ali vremenskih nevšečnosti, kar bi lahko tekmovanje nepričakovano malce podaljšalo.

Po dirki v Kočevju so na programu oziroma koledarju dirk še štiri preizkušnje za državno prvenstvo. Že prihodnji konec tedna dve v Lukovici, nato pa še konec avgusta dirka na Vranskem, voznice in vozniki pa bodo sezono končali sredi septembra s preizkušnjo v Idriji.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvolicencaAMD Kočevje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji