Krško gostilo drugo dirko sezone državnega prvenstva v minimotu, minigp-ju in za skuteriste

Na dirkališču Raceland v Krškem so člani AMTK Koper organizirali drugo dirko sezone za točke državnega prvenstva v minimotu, minigp-ju in za skuteriste, tekmovali pa so tudi v pokalnem prvenstvu Slovenije v supermotu.


Drugič letos so se za državno prvenstvo z licencami AMZS pomerili voznice in vozniki minimota, minigp-ja in skuteristi, medtem ko so tekmovalci v supermotu vozili za pokalno prvenstvo Slovenije. Preizkušnjo na dirkališču Raceland v Krškem so organizirali člani AMTK Koper, ki so se za izvedbo tekmovanja dobro pripravili in potrudili, vendar jo je vsem tokrat pošteno zagodlo vreme. Dež je poskrbel za mokro dirkališče med kvalifikacijami in za nekaj prvih voženj, a prav zato je bilo še toliko bolj zanimivo. Skupaj se je tekmovanja udeležilo 45 voznikov, med njimi tudi nekaj iz Hrvaške.

Poropat zmagal s poškodbo rame

V razredu minimoto open je Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing) tokrat stvari postavil na svoje mesto, čeprav je na enem od  prostih treningov padel in si poškodoval ramo. Vseeno je stisnil zobe in prvo vožnjo zasedel drugo mesto za Gašperjem Lenkom (HMK Zagreb), v drugi pa je prvi prečkal ciljno črto pred Tadejem Maverjem Guštinom (AMD Divača), kar mu je zadostovalo za skupno prvo mesto. Drugo je pripadlo Lenku, tretji pa je bil Maver Guštin. Na dirki je bilo tudi nekaj padcev, ki pa niso pustili večjih posledic.

Kljub poškodbi rame, si je Jan Poropat privozil prvo mesto v razredu minimoto open.

Enej Krševan ni dovolil presenečenja

Razred minigp je poskrbel za zelo zanimive boje na progi. Videli smo kar nekaj prehitevanj in padcev ter tudi vrnitev v borbo za najvišja mesta, kar je navdušilo tudi gledalce. Največ točk je osvojil Enej Krševan (GAS Vrtejba), ki je vknjižil zmagi v obeh vožnjah pred društvenima kolegoma Nejom Habjanom in Filipom Lahom. To je bil tudi skupni vrstni red na dirki. Tian Krševan je v prvi vožnji odstopil, enako kot tudi Naja Kropec (oba GAS Vrtejba). V drugi vožnji je mlajši od bratov Krševan osvojil četrto mesto, a manjko točk iz prve vožnje ga je zasidral na skupnem petem mestu.

Enej Krševan (64) je bil premočan za tekmece. V ozadju ga lovita Nejo Habjan (12) in Filip Lah (26).

Tokrat prvi Tai Komel

V razredu minimoto otroci 2 se je najbolj izkazal Tai Komel (GAS Vrtejba), ki je slavil zmagi v obeh vožnjah in ničesar ni želel prepustiti naključju ter se je tako oddolžil mlajšemu bratu Timu za poraz na prvi dirki sezone v Vrtojbi. Tim Komel (GAS Vrtejba) je bil tokrat glavni osmoljenec, saj je v prvi vožnji odstopil, v drugi pa v cilj pripeljal na četrtem mestu. Na zmagovalnem odru sta na mestih dve in tri pristala Matija Kodarin in Nejc Petrič (oba GAS Vrtejba) z enakim številom točk, saj sta izmenjala drugo in tretje mesto v prvi in drugi vožnji.

Tai Komel se je oddolžil mlajšemu bratu Timu za prvo dirko sezone v Vrtojbi.

Dve vožnji in dvakrat enak vrstni red

Tudi v razredu minimoto otroci 1 je Nik Podpečan Vehovec (GAS Vrtejba) v obeh vožnjah prvi prepeljal ciljno črto ter se veselil skupne zmage na dirki z maksimalnim številom točk. Obakrat sta na drugem in tretjem mestu vožnji končala David Štilec (AMD Orjaki) in Jakob Štiftar (GAS Vrtejba). Kljub nekaj padcem na zahtevni progi, so vsi v tem razredu vozili brezkompromisno in si zaslužijo pohvale za prikazane vožnje.

Niku Podpečanu Vehovcu tekmeci v razredu minimoto otroci 2 tokrat niso bili kos.

Prvo mesto Švari

Zelo zanimivo je bilo tudi med vozniki skuterjev. Zmage na dirki se je na koncu veselil Klemen Švara (AMTK Koper), čeprav je imel enako število točk kot društveni kolega Andrej Zalovič, a je bil prvi v drugi vožnji. Na zmagovalnem odru je na tretjem mestu pristal Silvano Mladovan (AMTK Koper), ki je na prvi dirki v Vrtojbi vknjižil maksimalno število točk.

Klemen Švara (37) je osvojil skupno prvo mesto v kategoriji voznikov skuterjev.

Valenti ni bil kos nihče

V razredu supermoto so tekmovai za točke pokalnega prvenstva Slovenije. Prvo vožnjo je suvereno v svojo korist odločil Fabrizio Valenta (Moto club WAFNA), ki si je nabral tolikšno prednost, da je lahko zadnja dva kroga odpeljal celo zelo ležerno in brez večjega pritiska. V drugi vožnji je imel Valenta več dela, saj sta za njim dobro vozila Marin Di Lenardo (MK Križevci) in Samo Murovec (GAS Vrtejba), ki pa ga nista zmogla prehiteti in sta se zvrstila tudi skupno na mestih dve in tri. Tudi v tem razredu so vozniki pokazali obilo občutka za drsenje v zavojih in navdušili s spretno vožnjo po zadnjem kolesu, a vseeno se padcem niso uspeli izogniti.

Fabrizio Valenta je v prvi vožnji deklasiral tekmece, v drugi pa se je moral bistveno bolj potruditi za zmago.

Tretja od skupno petih načrtovanih dirk državnega prvenstva v minimotu, minigp-ju in za skuterje bo v nedeljo 3. julija 2022. V AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi jo bodo organizirali člani AMD Ptuj.

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterdržavno prvenstvolicencaminigppokalno prvenstvoAMTK Koper

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

21

Priljubljenost članka

21

Shrani

Delite s prijatelji