Škorja in Ivačič obstala v kvalifikacijah

V kvalifikacijah za finalno preizkušnjo GP Challenge v speedwayu sta v Žarnovici in Nagyhalaszu slovenske barve z licencama AMZS branila Matic Ivačič in Nick Škorja.

Škorja se je v Nagyhalaszu boril kot lev, za preboj med prve štiri, ki so se uvrstili na finalno dirko v Glasgow, pa mu je zmanjkalo tudi nekaj sreče.
Škorja se je v Nagyhalaszu boril kot lev, za preboj med prve štiri, ki so se uvrstili na finalno dirko v Glasgow, pa mu je zmanjkalo tudi nekaj sreče.

Po dirkah v Debrecenu in Abensbergu, ki sta bili v začetku tedna, so se vozniki za preboj na finalno preizkušnjo GP Challenge v speedwayu tokrat merili še v Žarnovici na Slovaškem in Nagyhalaszu na Madžarskem. Na slovaškem ovalu se je skušal med finaliste prebiti aktualni državni prvak Matic Ivačič. Član ŠD ST Lendava v močni mednarodni konkurenci ni imel prav veliko možnosti za preboj med najboljšo četverico. Po treh vožnjah in samo dveh točkah je bilo jasno, da je finalna preizkušnja GP Challege zanj izgubljena. V šestnajsti vožnji dneva je sicer zmagal, na koncu pa je skupno na dirki zbral 5 točk ter zasedel končno 11. mesto. Prva štiri mesta na dirki in vstopnice za finalno dirko so si zagotovili zmagovalec preizkušnje v Žarnovici, domači as Martin Vaculik, Britanca Daniel Bewley, ki je bil drugi, in tretji Robert Lambert ter četrti Danec Rasmus Jensen.

Ivačič je v Žarnovici vknjižil eno zmago v petih vožnjah in skupaj osvojil 5 točk, kar ni zadostovalo za preboj na finalno dirko GP Challenge.

Na Madžarskem pa se je boril ter po najboljših močeh skušal s progo in tekmeci opraviti Nick Škorja. Član AMD Krško je po treh nastopih zasedal odlično tretje mesto. Dvakrat je namreč zmagal, enkrat pa v cilj pripeljal tretji. V trinajsti vožnji pa so so mu obeti, da bi se lahko prebil med prve štiri, močno poslabšali. Neposredna tekmeca David Bellego in Vaclav Milik sta bila namreč hitrejša od Škorje, ki je nato tretji ciljno črto prečkal tudi v osemnajsti vožnji. Skupaj je zbral 9 točk in zasedel 7. mesto. Na prvih štirih mestih so si nastop v avgustovskem finalu zagotovili zmagovalec dirke v Nagyhalaszu Poljak Dominik Kubera, drugovrščeni Šved Oliver Berntzon ter prej omenjena, tretji Francoz David Bellego in četrti Čeh Vaclav Milik.

Finalna preizkušnja GP Challenge bo 20. avgusta 2022 v Glasgowu na Škotskem. Na dirke serije SGP (Speedway Grand Prix) v letu 2023 se bodo uvrstili samo prvi trije, ki bodo stali na odru za zmagovalce na stadionu Saracen Park.

Ključne besede


AMZSFIMNick ŠkorjaMatic Ivačičspeedwaykvalifikacijelicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji