Cestno hitrostne motocikliste čaka vroč konec tedna

Dirkališče Slovakia Ring bo v nedeljo, 19. junija 2022, gostilo tretjo preizkušnjo državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu v razredih supersport 600 in superbike.


Konec tedna bo na Slovaškem potekala tretja dirka letošnjega državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu, tekmovalce pa čakajo visoke temperature. Tretja postaja letošnjega državnega prvenstva bo Slovakia Ring, skoraj 6 kilometrska steza je tudi najdaljša v letošnjem koledarju, obenem pa tudi proga, kjer vozniki dosegajo najvišje hitrosti.

Albin Štern je po dveh dirkah v najboljšem položaju v razredu superbike.

Tako v razredih superbike kot supersport 600 sta na prvih dveh dirkah zmagi slavila dva različna tekmovalca, kar priča o izenačenosti prvenstva. Hkrati pa se poraja vprašanje, če bo dirka na Slovaškem postregla z dvema novima dirkačema na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

Majhne razlike

Na Slovaško v vlogi vodilnega v razredu superbike prihaja Albin Štern (Društvo 2nRace), v razredu supersport 600 pa Grega Žust (Društvo 2nRace). Udobnejšo prednost ima Štern. Njegov prvi zasledovalec je Aleš Senekovič (Speedway team Lendava), tesno za njim pa sta Matic Berzin (Društvo 2nRace) in Aleš Brzin (AMD Trebnje) - trojico ločijo le tri točke. Žust pa ima pred najbližjim zasledovalec Enejem Logarjem (AMD Domžale) samo točko prednosti, nekaj več pa zaostaja zmagovalec zadnje dirke Domen Lipnik (Društvo 2nRace). Za Lipnikom so nato tekmovalci do sedmega mesta razvrščeni le v petih točkah razlike, kar tokrat verjetno  znova napoveduje zelo tesen in neizprosen boj za vsako mesto. Zato tudi direktor dirke na Slovaškem Matija Zaletelj pričakuje napet dirkaški konec tedna.

Grega Žust (98) ima le točko naskoka pred Enejem Logarjem v razredu supersport 600.

Pred nami je zagotovo vroč vikend, pa ne le zaradi temperatur ozračja. Prepričan sem namreč, da bomo tudi na progi spremljali zanimive dirke. Veseli smo, da bo na dirki ponovno veliko tekmovalcev, ki jim želim predvsem to, da dirko uspešno zaključijo,

je pred dirko povedal Zaletelj. Tekmovalci bodo soboto izkoristili za treninge in prve kvalifikacije, v nedeljo pa še dva kvalifikacijska treninga, nato pa jih v popoldanskih urah čaka še dirka za točke državnega prvenstva.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikelicencaMatija ZaleteljSlovakia Ringsupersport 600Enej LogarDomen LipnikAleš BrzinAleš SenekovičAlbin ŠternMatic BerzinGrega Žust

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji