Polovica motošportnih dni v letu 2022 je za nami

AMZS je v sodelovanju z mednarodno motociklistično zvezo FIM in podjetjem Akrapovič tudi letos pripravila Motošportne dneve za otroke. Po polovici izvedb navdušuje število sodelujočih - z motokrosom, trialom, minimotom in kartingom se je letos spoznalo že 125 otrok.


Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, tudi letos organizira Motošportne dneve, ki so namenjeni otrokom od 5 do 8 leta starosti. Ker so bili v preteklosti vsi termini zelo hitro zasedeni, jih je letos na voljo devet. Trenutno jih je pod streho pet, na njih pa se je s prvimi motošportnimi koraki seznanilo že 125 otrok. Zadnji julijski Motošportni dan je potekal v sredo, 20. julija 2022, v Vrtojbi. Na poligonu Društva GAS Vrtejba je 26 otrok spoznalo, kaj vse je treba storiti, preden se prvič preizkusiš na motorju za motokros, minimoto in trial oziroma preden prvič sedeš v gokart in se zapelješ po stezi pod vodstvom izkušenega trenerja. 

Oglas
Oglas

Pomembnost zaščitne opreme

Med temeljne osnove motošporta in kartinga sodi uporaba zaščitne opreme in temu se na Motošportnih dneh posveča še posebna pozornost, kar se je otrokom tudi tokrat vtisnilo globoko v spomin. Vsi prisotni otroci so bili nadvse zadovoljni, da so lahko sami zajahali motokros, minimoto in tral motorje ter samostojno naredili nekaj krogov v gokartu in pri tem dobili tudi uporabne napotke, kako se odzivati v posameznih situacijah na progi. Pri tem jim vročina ni bila niti malo v napoto, saj so nove informacije kar srkali. Na koncu so bili tudi že malce utrujeni, vendar z nasmehi na obrazih bogatejši za nove izkušnje. Z novo pridobljenim znanjem so zelo zadovoljni zapuščali poligon in se bodo lahko zdaj s pomočjo staršev usmerili v posamezna društva ter se pridružili treningom in morda začeli uspešno karting ali motošportno pot.

Z interesom za Motošportne dneve smo izjemno zadovoljni, še bolj pa ob samih izvedbah, ko vidimo, kako veseli in nasmejani so otroci. Narava avto-moto športa je takšna, da profesionalno ukvarjanje s katero koli od teh panog terja kar precej finančnega vložka. Motošportni dnevi so zato za marsikaterega otroka edinstvena priložnost, da se spozna z motocikli in gokarti, saj v AMZS poskrbimo za vso potrebno opremo, in da otroci vsaj za en dan okusijo, kakšni so bili začetki njihovih vzornikov, kot je denimo naš motokros šampion Tim Gajser. Njegovi uspehi in tudi dosežki naših drugih voznikov so pomembno prispevali k rasti zanimanja za motošport v Sloveniji, zato si bomo v AMZS še naprej prizadevali, da bomo prve korake v svet motošporta in kartinga pomagali narediti čim več otrokom. Kdo ve, morda pa se bo ravno na motošportnem dnevu začela kaliti nova slovenska športna zvezda,

je povedal Erik Logar, vodja Motošportnih dni. 

Oglas
Oglas

Preostale štiri proste termine Motošportnih dni pod okriljem AMZS, ki bodo izpeljani v drugi polovici avgusta, lahko najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSmotokrosminimotokartingtrialErik Logarmotošportmotošportni danVrtojba

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji