V trialu bodo četrtič letos vozili za točke državnega prvenstva

V soboto, 27. avgusta 2022, bodo člani AMD Lukovica pripravili dirko za točke državnega prvenstva v trialu. Sekcije bodo postavljene v okolju AMZS Centra varne vožnje na Vranskem.

Severin Sajevec je v vlogi favorita v najzahtevnejši kategoriji T1.
Severin Sajevec je v vlogi favorita v najzahtevnejši kategoriji T1.

Po poletnem premoru bodo trial motorje znova zajahali voznice in vozniki, ki se potegujejo za točke odprtega državnega prvenstva. Konec tedna vremenska napoved po minulih vročinskih valovih obeta prijaznejše razmere, možna pa je tudi celo kakšna dežna kaplja, kar bi zanesljivo popestrilo tekmovanje, ki ga bodo na Vranskem organizirali prekaljeni člani AMD Lukovica.

Priprave na tekmovanje potekajo po načrtu. Poligon v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem ne omogoča večjih sprememb pri postavitvi sekcij, kar je lahko za voznice in voznike, ki so v preteklih letih tu že tekmovali, prednost. Po drugi strani pa so ovire na posameznih sekcijah v primerjavi s poligonom v Lukovici tehnično malce manj zahtevne, zato bosta odločali zbranost in natančnost,

je poveda Tomaž Andrejka, ki bo na tekmovanju v vlogi delegata AMZS. Pripravljenih bo sedem sekcij, ki jih bodo morali tekmovalci v štirih urah prevoziti štirikrat. Sekcije bodo na voljo na ogled v soboto dopoldan. Organizatorji se nadejajo čim večjega števila voznic in voznikov, ki bodo prišli preverjati pripravljenost, ter se veselijo ponovnega srečanja z njimi. To bo četrta oziroma predzadnja preizkušnja sezone, zato bo v kakšni od kategorij marsikdo že vozil tudi z mislijo na končno uvrstitev v državnem prvenstvu. V najzahtevnejši kategoriji T1 (rdeča) bo manjkal Ali Al Hiasat (AMD Lukovica), kar v vlogo velikega favorita spet postavlja Severina Sajevca (AMD Lukovica), sicer že vrsto let najboljšega slovenskega voznika triala.

Obeta se oster boj za najvišja mesta

Zelo napeto je letos v kategoriji T2 (modra). V najboljšem položaju je Luka Ožbolt (MCK Jaska).

Za tekmovanje na Vranskem nimam večjih pričakovanj. Želim predvsem uživati v vožnjah in premagovanju ovir. Tu sem sicer že vozil lani, ampak moram priznati, da mi umetne ovire ne ustrezajo. Bolj so mi všeč gozdne sekcije in naravne ovire,

je bil pred tekmovanjem odkrit Ožbolt, ki bo imel najbrž ostro konkurenco. Predvsem Klemen Setnikar, Kyle Milne in Max Damjan Zorko (vsi AMD Lukovica) bi lahko prišli na vrh zmagovalnega odra, saj so se letos nekajkrat že izkazali.

Luka Ožbolt ima raje vožnjo v naravenm okolju in naravnih ovirah, zato ga na Vranskem čaka zahtevna preizkušnja na umetnih ovirah.

Žvan se na Vranskem dobro počuti

Srdit boj lahko pričakujemo tudi v kategoriji T3 (rumena), v kateri sta na zadnjih dveh preizkušnjah prvi mesti zasedla Jernej Žvan (AMD Radovljica) in Lovro Setnikar (AMD Lukovica). Žvan je poletni premor izkoristil za treninge.

Proga na Vranskem je umetna, ampak precej tehnična in nasprotje proge v Idriji, kjer bo zadnja dirka sezone. Opravil sem vrsto treningov predvsem v gozdu, vendar imam dober občutek glede tekme na Vranskem, kjer se vedno dobro počutim na motorju,

je povedal Žvan, ki se tudi zaveda, da mladi up slovenskega triala Lovro Setnikar z velikimi koraki napreduje, zato bo tudi tokrat zelo nevaren konkurent v borbi za najvišja mesta.

Jernej Žvan se na Vransko odpravlja z dobrim občutkom.

Adrenalin bo prisoten do zadnje ovire zadnje sekcije

Zadnji dve preizkušnji v Lukovici sta bili zanimivi tudi v kategoriji T4 (bela). Peter Torkar in Mirko Mežek (oba AMD Radovljica) sta si razdelila prvi mesti, zato bosta verjetno tudi na Vranskem v vlogah favoritov. Zanesljivo bo adrenalinsko tudi v ženski kategoriji in kategoriji otrok. Umetne ovire bodo predravljale izziv marsikomu in vsak, ki bo tekmovanje končal, bo lahko ponosen, da se je spopadel s sekcijami, ki bodo brez dvoma od vsake posameznice in posameznika na dirki terjale maksimalno zbranost ter premišljenost pri dodajanju ročice za plin oziroma stiskanju zavor.

Prva vožnja je po urniku predvidena ob 13. uri, tekmovanja pa naj bi bilo konec okrog 17. ure, kar lahko preverite na tej povezavi, kjer boste našli tudi druge uporabne informacije v zvezi s preizkušnjo na Vranskem.

Ključne besede


AMZStrialVranskodržavno prvenstvoAMD Lukovicalicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji