Več tisoč navijačev pozdravilo petkratnega svetovnega prvaka Tima Gajserja

Motokros šampiona na Trgu svobode v Mariboru doživel veličasten sprejem.


Tim Gajser si je 14. avgusta 2022 na dirki za VN Finske že dve preizkušnji pred koncem sezone zagotovil naslov svetovnega prvaka v MXGP, kar je skupno že njegov peti naslov najboljšega motokrosista sveta, danes pa je slovenski šampion svoje zveste navijače pozdravil v Mariboru. Njegovega uspeha se je na sprejemu, ki ga je zanj organizirala Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, veselilo več tisoč ljubiteljev (moto)športa. 

 

Množica oboževalcev je Gajserja na Trgu svobode v Mariboru nestrpno pričakovala že od zgodnjega popoldneva. In ko so slovenski ljubitelji motošporta dočakali svojega idola, ki se je po rdeči preprogi sprehodil do odra, je že tako naelektreno vzdušje eksplodiralo od navdušenja. Prireditveni prostor je "pokal" od vseh mogočih navijaških rekvizitov, med katerimi ni manjkalo agregatov motorne žage, zastav z legendarno številko 243 in druge opreme v znamenju TIGA243. 

Gajserju je najprej čestital predsednik AMZS Andrej Brglez: "V AMZS smo ponosni na svoje športnice in športnike – mimogrede, najmlajši tekmovalci v motokrosu so stari komaj šest let. In potem je tu Tim! Svet zase. Našega šampiona in člana izjemno cenimo, hkrati pa smo mu tudi neizmerno hvaležni. Tim s svojimi dosežki in načinom življenja navdušuje ogromno ljubiteljev športa po vsem svetu. Njegovo trdo delo, izjemna osredotočenost na doseganje zastavljenih ciljev in sposobnost ohranjanja odličnih vezi z ekipo, brez katere niti v športu niti sicer v življenju ni uspehov, so motivacija za vse nas. Vse to nas je spodbudilo, da smo si v AMZS zastavili zgodovinski cilj – znova pripeljati dirko za svetovno prvenstvo v motokrosu v Slovenijo. Super šampion si zasluži dirko za svetovno prvenstvo na domačih tleh – na Štajerskem, pred svojimi navijači. Zavedamo se, da bo treba za uresničitev tega cilja močno garati. A ta trenutek za nas ni vprašanje, ali cilj lahko dosežemo ali ne – vemo, da ga lahko – za nas je vprašanje, ali je v Sloveniji dovolj posluha za naš predlog in ali bodo projekt podprli država in podjetja oziroma kdo vse deli Timov šampionski duh. V AMZS smo vsekakor pripravljeni, da naredimo vse, kar je v naši moči, da v slovenskem športu, skupaj s Timom in z ljubitelji motošporta postavimo še en veličasten mejnik."  

 

Brglez je nato svetovnega prvaka presenetil z darilom, ki mu ga je ob tokratnem uspehu namenil AMZS:

Za Tima smo v AMZS pripravili posebno presenečenje, za katerega sem prepričan, da mu bo blizu. Ob njegovem petem naslovu svetovnega prvaka v motokrosu, s čimer se je že vpisal med najboljše in najbolj legendarne motokrosiste vseh časov, podarjamo 555 Timovih dreves za obnovo požarišča na Krasu – da tudi Kras znova dobi podobo prvaka.

V nadaljevanju sta Gajserju čestitala še župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovc, nato pa se je pridružil navijačem. Vrsti za podpisovanje ni bilo videti konca, prav tako ni manjkalo tistih, ki so si zaželeli fotografije s svojim junakom. 

Tim Gajser si je pred druženjem z navijači vzel čas tudi za medije. Oglejte si novinarsko konferenco, ki je potekala v Viteški dvorani Pokrajinskega muzeja Maribor. 

Video: Pot Tima Gajserja do petega naslova svetovnega prvaka 

 

Ključne besede


MXGPTim Gajsersvetovno prvenstvo v motokrosusprejem Tima Gajserjasvetovni prvak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

129

Priljubljenost članka

129

Shrani

Delite s prijatelji