Petič letos bodo za točke državnega prvenstva vozili motokrosisti

Člani ŠD MX Akademija Sašo Kragelj bodo v soboto, 3. septembra 2022, organizirali dirko, ki bo štela za odprto državno prvenstvo Slovenije v motokrosu.


Po poletnem premoru se znova nadaljuje državno prvenstvo v motokrosu. Drugi del sezone bo izpeljan v prihajajočih dveh koncih tedna, ko sta na programu še zadnji preizkušnji, po katerih bomo dobili državne prvake v posameznih kategorijah. V soboto, 3. septembra, se bodo pomerili na sloviti radizelski progi. Organizacija dirke je v rokah članov ŠD MX Akademije Saša Kraglja.

Člani ŠD MX Akademije Saša Kraglja med pripravo radizelske proge.

Vsi se trudijo še dvigniti raven

Nekdanji izvrstni motokrosist Sašo Kragelj, ki je pred leti uspešno tekmoval tudi na dirkah najvišjega svetovnega ranga, zelo dobro ve, kaj vse je potrebno storiti, da je proga pripravljena za preizkušnjo za točke državnega prvenstva. S sodelavci je znova pošteno zavihal rokave. Dirko domačega prvenstva organizira tretjič, po prvih dveh pa je AMZS Kragljevo društvo in sodelavce vsako leto posebej izbrala za najboljšega prireditelja tekmovanja, kar seveda pomeni ne le priznanje, ampak tudi obveznost.

Proga doživlja določene popravke, ki bi lahko še malce začinili dogajanje v posameznih vožnjah.

Člani društva ŠD MX Akademija Saše Kraglja nikakor ne spijo na lovorikah. Že kar nekaj dni veliko časa namenjajo organizaciji dirke oziroma tekmovanja, saj si vsi po vrsti želijo v tej sezoni še nadgraditi prireditev in ji divigniti kakovost ter na progi in ob njej pripraviti čim boljše pogoje za voznike, spremljevalce in tudi gledalce.

Priprava proge pobere veliko časa, a vložena trud in energija bosta najbolj poplačana, če bodo dirko obiskali gledalci.

V pripravo dirke smo vložili ogromno truda, ker si želimo pripraviti dober dogodek, na katerem bodo tako dirkači kot tudi gledalci res uživali. Generalno proga ostaja enaka, smo pa nekoliko spremenili posamezne sekcije in skoke. Za nas bo to prva dirka brez covid ukrepov in želimo si dober obisk. Zavedamo se, da je reklama pomemben del vsakega dogodka. Dirko oglašujemo po spletu, s pomočjo radijski napovedi in številnih plakatov, ki smo jih izobesili po celotni Sloveniji, še posebej pa smo se seveda osredotočili na bližnje občine,

je o poteku priprav na radizelsko preizkušnjo povedal Kragelj. Sobotna dirka bo tudi »povratna« združenega slovenskega in hrvaškega državnega prvenstva. Prva je bila aprila na Pepačevem brijegu v Savskem Marofu na Hrvaškem. Zato lahko tokrat pričakujemo tudi nekoliko večje število tekmovalcev od običajnega, kar bo zanesljivo še dodatno začinilo dogajanje na progi ter  najbrž povečalo zanimanje med gledalci.


V zgodnjih dopoldanskih urah bodo na sporedu uradni treningi po posameznih kategorijah, ki jih najdete v tej povezavi. Prvi se bodo na progo na dirko prve vožnje dneva podali v obeh veteranskih razredih - po časovnici tekmovanja predvidoma ob 10.50. Po zadnji vožnji dneva, ki je načrtovana ob 17.30, bo sledila svečana razglasitev rezultatov in podelitev priznanj najboljšim v posameznih kategorijah.

Ključne besede


AMZSmotokrosRadizeldržavno prvenstvodržavno prvenstvo v motokrosulicencaŠD MX Akademija Sašo Kragelj

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji