Mia Obreza prvič na dirki evropskega prvenstva

Na dirki evropskega prvenstva za ženske v razredu supersport 300 je z licenco AMZS v Mugellu tekmovala tudi Mia Obreza.


Mlada Mia Obreza je v Mugellu v Italiji z licenco AMZS preizkušala svoje sposobnosti in zmogljivosti motorja na zadnji dirke sezone evropskega prvenstva cestno hitrostnega motociklizma razreda supersport 300 za ženske. Primorska voznica iz Mirna-Kostanjevice, ki sicer vidne rezultate dosega tudi v atletiki, je na dirko prišla s povabilom organizatorjev, dobila pa ga je zaradi zelo dobrih voženj v tekmovanju Aprilia Trophy. V kvalifikacijah se je spoznavala s progo in z izkušenejšimi tekmovalkami, od katerih se je marsikaj naučila. Privozila si je 22. štartno mesto za vožnji za točke, ki sta nato sledili v soboto popoldne ter nedeljo dopoldne.

Prvič sem sedela na motorju Yamaha R3, zato začetek ni bil lahek. Za nameček me je pri tem oviralo še slabo vreme,

je povedala Mia, ki je sobotno preizkušnjo za točke evropskega prvenstva, prvo v karieri na tej ravni, nato opravila zelo pogumno in je osvojila 16. mesto. Zmago si je sicer privozila Španka Sara Sanchez pred rojakinjo Beatriz Neilo Santos, tretja pa je bila Italijanka Roberta Ponziani.

Mia Obreza je v Mugellu spoznala, kako zahtevne so evropske preizkušnje.

Tudi v nedeljo dopoldne v lepem sončnem vremenu se je 16-letna Mia Obreza zelo odločno in hrabro spopadla s tekmicami. Nekaj časa je vozila na 16. mestu, na koncu pa je ciljno črto prečkala na 17. mestu, s čimer je uspešno absolvirala krstna nastopa med žensko evropsko cestno hitrostno motociklistično srenjo razreda supersport 300.

Z doseženima rezultatoma sem zadovoljna in upam, da bo na naslednji dirki prihodnji konec tedna z enakim motorjem v Varanu samo še boljše,

je strnila vtise edina slovenska voznica na dirki v Mugellu.

S krstnim nastopom na dirki evropskega prvenstva je lahko mlada voznica zadovoljna, saj si je nabrala kar nekaj zelo dragocenih izkušenj.

V drugo je bila sicer najhitrejša Beatriz Neila Santos, ki si je tako privozila tudi naslov evropske prvakinje. Druga je bila Roberta Ponziani, v skupnem seštevku evropskega prvenstva tretja, tretje mesto na drugi dirki v Mugellu pa je zasedla Sara Sanchez, ki pa ji je v skupnem seštevku pripadlo končno drugo mesto.

Mia Obreza med analizo voženj s tehnikom Yamahe.

Ključne besede


AMZScestno hitrostni motociklizemlicencasupersport 300Mia Obreza

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji