Na Grobniku bo padla odločitev o državnem prvaku v razredu superbike

V nedeljo, 9. oktobra 2022, bo na sporedu šesta in hkrati zadnja preizkušnja državnega prvenstva za cestno hitrostne motocikliste v razredih supersport 600 in superbike.


Grobniško dirkališče nad Reko bo konec tedna potekala zadnja dirka letošnjega državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu. Če je državni prvak v razredu supersport 600 že znan in ima naslov že v rokah Enej Logar (AMD Domžale), pa je še vedno odprt boj za najboljšega v razredu superbike.

Štern v najboljšem položaju

V vlogi vodilnega v skupnem seštevku na dirkališče nad Kvarnerskim zalivom prihaja Albin Štern (Društvo 2nRace), ki ima pred zasledovalci lepo prednost enaindvajsetih točk. A razlika je lahko tudi varljiva, saj so dirke šport, kjer lahko kdaj nepričakovano ponagaja tudi tehnika. Edini, ki lahko Šterna še prehiti, je zmagovalec zadnje dirke, ki je bila pred mesecem dni v Brnu, Matic Berzin (Društvo 2nRace). Hkrati pa Berzin še nima zagotovljenega končnega drugega mesta, saj ima teoretične možnosti zanj še vedno Aleš Senekovič (ST Lendava). Ker slednjemu za ovratnik diha Aleš Brzin (AMD Trebnje) na četrtem mestu, je to najbrž zagotovilo, da bo v razredu superbike napeto in zanimivo vse do konca zadnjega kroga.

Albin Štern (101) je v najboljšem položaju pred zadnjo dirko razreda superbike.

Boj za drugo in tretje mesto še povsem odprt

V razredu supersport 600 je naslov prvaka že osvojil Logar, ki pa si tudi na zadnji dirki želi stopiti na najvišjo stopničko, saj bi bila zmaga zanj lepa popotnica za naslednjo sezono. A čaka ga težko delo, saj bo verjetno odvijal oster boj za končno drugo mesto v državnem prvenstvu. Trenutno je ga zaseda Domen Lipnik (Društvo 2nRace), ki ima zgolj šest točk prednosti pred Grego Žustom (Društvo 2nRace). Za osvojitev končnega drugega mesta imajo sicer vsaj teoretične možnosti poleg njiju še Miha Vodišek, Miha Slatinšek (oba Društvo 2nRace) in Bor Klemenc (AMD Trebnje). Zagotovo bomo tudi v tem razredu spremljali zanimivo ter ob prehitevanjih na stezi bržkone tudi adrenalina polno dirko.

Glede na vremensko napoved, tokrat ne bo toliko pogledov v nebo, saj naj bi celoten konec ostal suh, kar bo tekmovalcev vsekakor olajšalo izbiro ustreznih pnevmatik. Prepričan sem, da bo tudi tokratna prireditev zanimiva,

je pred dirko povedal Matija Zaletelj, sicer predstavnik organizatorja, ki bo opravljal tudi zahtevno in odgovorni funkcijo direktorja dirke.

Grega Žust (98) bo sila motiviran, saj v skupnem seštevku za drugouvrščenim Domnom Lipnikom v razredu supersport 600 zaostaja le šest točk, hkrati pa lahko še vedno izgubi tudi končno tretje mesto.

Tekmovalci bomo imeli sicer možnost treningov že v petek, ko bodo v popoldanskem času na sporedu tudi že dve kvalifikacijski vožnji, še štiri pa bodo na voljo v soboto. V nedeljo bodo dirkači v dopoldanskih urah opravili še dva treninga, ob 13. uri pa bo na sporedu prva dirka. Prvi bodo na progo zapeljali vozniki razreda superbike, nato pa bo sledila še dirka razreda supersport 600. Podrobnosti najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikelicencasupersport 600

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji