Bogunović tretji v Sarnu

Aleksandar Bogunović je na prvi dirki WSK Final Cup potrdil, da je v finišu sezone v imenitni formi, saj je v finalu zasedel izvrstno tretje mesto.


Edini slovenski predstavnik na prvi dirki WSK Final Cup, ki je potekala od četrtka, 3. novembra, do nedelje, 6. novembra, Aleksandar Bogunović se je vnovič izkazal. Mladi član društva ABA Racing iz Prestranka je v tej sezoni že opozoril nase z nekaterimi odmevnimi rezultati. Nazadnje je na FIA Motoršportnih igrah v Marseilleu v tekmovanju karting sprint osvojil peto mesto, tokrat pa je na prvi od dveh dirk WSK Final Cupa, ki se je odvijala v Sarnu v neposredni bližini Neaplja, zasedel izvrstno tretje mesto v razredu OK Junior. 14-letni Postojnčan je v ostri mednarodni konkurenci med 56 vozniki demonstriral, kaj zna in zmore. Pod okriljem španskega moštva DPK Racing, nad katerim bdi tudi sloviti voznik formule 1 Fernando Alonso, je že v kvalifikacijski vožnjah pokazal zvrhano mero zrelosti in odločnosti. Z borbenimi predstavami je bil na stezi International Circuit Napoli, ki jo sicer zelo dobro pozna, vseskozi povsem blizu vrha in je iz preizkušnje v preizkušnjo dvigoval ritem ter spoznaval tekmece, ki niso bili do nikogar prizanesljivi. V prefinalu B je nato prvi pripeljal v cilj, kar je bila odlična popotnica za finalno vožnjo. Vanjo se je pognal s petega štartnega položaja in nato od drugega kroga vodil, potem pa v šestem zdrsnil na tretje mesto, na katerem je potem tudi prečkal ciljno črto ob koncu trinajstega kroga. Bogunović, ki vozi z licenco AMZS, je spet potrdil, da je v tej sezoni izjemno napredoval in je v tem trenutku zanesljivo prvo ime slovenskega kartinga. V skupnem seštevku tekmovanja je slovenski voznik s 55 točkami na tretjem mestu z zelo lepimi obeti, da WSK Final Cup konča na stopničkah za zmagovalce.

Druga in hkrati zadnja dirka tekmovanja WSK Final Cup bo od četrtka, 10. novembra, do nedelje, 13. novembra, na dirkališču South Garda v Lonatu.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićlicencaOKJWSK Final Cup

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

19

Priljubljenost članka

19

Shrani

Delite s prijatelji