Aktualni prvak Logar do prve zmage v sezoni

Na drugi preizkušnji državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu, ki je bila na dirkališču Pannonia Ring, se zmag vsak v svojem razredu veselita Marko Bolko in Enej Logar.

Enej Logar (21) je prišel do prve zmage v sezoni državnega prvenstva Slovenije v razredu supersport 600, v katerem brani naslov najboljšega iz lanskega leta.
Enej Logar (21) je prišel do prve zmage v sezoni državnega prvenstva Slovenije v razredu supersport 600, v katerem brani naslov najboljšega iz lanskega leta.

Cestno hitrostni dirkači, ki se potegujejo za točke državnega prvenstva, so imeli tokrat drugo dirko sezone. Na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem so se merili v nedeljo, 23. aprila, na najvišji stopnički na odru za zmagovalce pa sta stopila v razredu superbike Marko Bolko (RP moto, motokros klub), v razredu supersport 600 pa aktualni državni prvak v tej kategoriji Enej Logar (AMD Domžale).

Bolko vnovič suvereno prvi

Vremenske razmere za dirkanje so bile tokrat idealne, saj je bilo ob zmerni temperaturi zraka tudi veliko sonca, zaradi česar dirkači na stezi niso imeli večjih težav. Le na nedeljskih prostih treningih in ogrevanju je veter nekoliko ohladil asfalt, kar je prineslo tudi nekaj neprijetnih padcev. V razredu superbike je vlogo favorita upravičil Marko Bolko (RP moto, motokros klub), ki je bil med dirkači z licenco AMZS najhitrejši že v kvalifikacijah. Čeprav je imel Mariborčan na nedeljskem jutranjem ogrevanju nekaj smole med vožnjo skozi paddcok. Za las se je namreč izognil trku z enim od obiskovalcev in nesrečno padel, kar je pomenilo, da je moral malce pred dirko urgentno popraviti motor. 

Marko Bolko (155) se je dobro zbral in ga neljubi ter nevskadanji pripetljaj v paddocku ni vrgel iz tira.

Kljub nesreči je večkratni državni prvak ohranil mirne živce, motor usposobil in na dirki pokazal, da v državnem prvenstvu obvladuje  in suvereno kontrolira konkurente.

Ta neljubi incident mi je po uspešnih kvalifikacijah in dobrih časih krogov vzel veliko volje za dirkanje, tako da na dirki nisem bil pravi in nisem do popolnosti uspel izpolniti zadanih osebnih ciljev,

je po prepričljivi drugi zaporedni zmagi povedal vodilni v skupnem seštevku državnega prvenstva Slovenije v razredu superbike.

Prvi trije v razredu superbike. Prvi Bolko (v sredini), drugi Bregar (desno) in tretji Virant (levo).

Drugo mesto je tako kot na Grobniku šlo v roke Blaža Bregarja (2n'Race), ki je brez večjih težav prišel do cilja. Srečko Virant (2n'Race) pa je še na drugi dirki zapored osvojil tretje mesto.

Nisem zadovoljen, saj to ni steza, ki bi mi ustrezala. Bolj po godu so mi hitrejša dirkališča, zato upam, da bo na Slovaškem veliko bolje. Ti zaprti ovinki, ki so tukaj na Pannonia Ringu, mi nekako ne ustrezajo,

se je po dirki pridušal Virant.

Blaž Bregar (88) v enem od ovinkov na dirkališču Pannonia Ring.

Srborit boj za zmago med Logarjem in Kantarjem Božičem 

V razredu supersport 600 je bilo pred dirko na zaviti stezi Pannonia Ring več kandidatov za zmago. Kvalifikacije je dobil zmagovalec uvodne dirke sezone Gašper Hudovernik (Moto Klub Grading), za njim pa sta se uvrstila Enej Logar (AMD Domžale) in Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten). Izenačenost trenutno najboljše trojice v letošnji sezoni je bila vidna vseh 10 krogov, kolikor je trajala dirka. Najbolje je sicer začel Hudovernik, ki si je pred tekmecema privozil udobno prednost. Toda v želji, da bi bil še hitrejši, je naredil napako na zaviranju in padel v desetem ovinku. Sanje o drugi zmagi za točke državnega prvenstva so tako splavale po vodi. Za zmago sta se nato udarila Logar in Kantar Božič, ki sta se med dirko večkrat izmenjala v vodstvu. Odločil je zadnji krog in uspešen napada aktualnega prvaka na novinca v razredu supersport 600. Član domžalskega društva je prevzel vodstvo in ga uspešno zadržal do cilja.

S celotnim koncem tedna sem zadovoljen, sploh s časi doseženih krogov, saj so bili to moji najboljši časi krogov. Na mojo srečo je Hudovernik padel in sem vodil. V nadaljevanju me je Etien Kantar Božič prehitel, vendar mi je potem uspelo v zadnjem krogu znova prevzeti vodstvo za končno zmago,

je povedal Logar, ki je z zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Kantar Božič je z drugim mestom prišel do prvih točk v letošnji sezoni državnega prvenstva in bil nad vožnjo in z rezultatom navdušen.

Bolj zadovoljen bi bil lahko le, če bi zmagal. Nisem imel ogromno izkušenj, kar se je poznalo celoten konec tedna. Na dirki sem se zelo potrudil, končno drugo mesto je lep obliž na rane po dirki na Grobniku,

je po preizkušnji pripovedoval 15-letni Izolan.

Etien Kantar Božič je bil z drugim mestom na dirki razreda supersport 600 zelo zadovoljen.

Tretje mesto je tudi tokrat šlo v roke Domna Lipnika (2n'Race), ki je vnovič dosledno držal stik z vodilno dvojico in brez napake prišel do zadovoljivega rezultata.

Dosti podobna zgodba kot na Grobnika. S svojo predstavo nisem najbolj zadovoljen, vendar z izkupičkom sem. Trenutno je to moj realni domet. Forma gre na bolje, vendar sem zaradi poškodbe prsta izgubil nekaj časa za treninge,

je iskreno povedal Lipnik. Prvo dirko sezone v konkurenci dirkačev z licencami AMZS je odpeljal tudi Bor Klemenc (2n'Race), ki se je v dirkaško karavano vrnil po poškodbi. Ciljno črto je prečkal na solidnem četrtem mestu.

Domen Lipnik (23) je zaradi poškodbe izgubil nekaj treninga, a je vseeno prišel do tretjega mesta v razredu supersport 600.

Nasvidenje Madžarska, pozdravljena Slovaška

Celoten dirkaški konec tedna je bil nabito poln z dirkaško akcijo. Kljub nekaterim padcem je so bili člani društva 2n'Race, ki organizirajo dirke državnega prvenstva pod okriljem AMZS, zadovoljni s potekom in izvedbo tekmovanja.

S samim dogodkom smo zadovoljni, vse je potekalo tako, kot smo si zamislili: brez večjih težav in posledic. Na koncu gremo domov vsi celi in zdravi, kar je najbolj pomembno,

nam je zaupal Ivo Galovič, sicer tokrat vodja dirke in tudi soustanovitelj društva 2n'Race.

Tretja od skupno šestih dirk državnega prvenstva Slovenije v letu 2023 v cestno hitrostnem motociklizmu bo 18. junija na dirkališču Slovakia Ring.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikelicenca2n'racePannonia Ringsupersport 600

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji