Španija nov zahteven preizkus za Pancarja

V nedeljo, 7. maja, bo na sporedu šesta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2023. To bo Velika nagrada Španije, ki jo bo na obrobju Madrida z licenco AMZS vozil tudi Jan Pancar.

Jan Pancar je v dobri formi, ki mu lahko v Španiji morda prinese rezultat kariere v razredu MX2 med svetovno elito.
Jan Pancar je v dobri formi, ki mu lahko v Španiji morda prinese rezultat kariere v razredu MX2 med svetovno elito.

Po dobri četrtini svetovnega prvenstva v motokrosu naš edini predstavnik v razredu MX2 Jan Pancar zaseda skupno 10. mesto. Prvih pet dirk je pokazalo, da je brez dvoma najboljši netovarniški voznik. S svojim moštvom se težko primerja s tovarniškimi vozniki po finančni plati ali po možnostih, ki jih imajo v pogledu servisa ter dodelave motorjev, vendar na petih različnih progah je dokazal, da jim je zelo blizu. Z nekaj sreče bi imel lahko morda še kakšno točko več ob svojem imenu v skupnem seštevku razreda MX2, vsekakor pa si je ustvaril sloves voznika, ki ga morajo tekmeci presneto dobro paziti in upoštevati. Na zadnji dirki na Portugalskem je v prvi vožnji v cilj pripeljal na 6. mestu in dosegel najboljši rezultat sezone, ki ga zaradi drobne napake v drugi vožnji žal ni nadgradil. Proga intu Xanadu - Arroyomolinos, ki se nahaja slabe pol ure vožnje jugozahodno od centra Madrida, bo za Pancarja nov zrelostni preizkus. Belgijec Jago Geerts je v tem trenutku premočan za vse v razredu MX2, druge voznike pa bolj ali manj med seboj ločijo le malenkosti in manjše število drobnih napak. Vnovič bo veliko odvisno od kvalifikacij. Pancar je v tem segmentu letos zelo napredoval. Že na prostih treningih ter nato v vožnji na čas niti malo ne taktizira. To mu nato pošteno olajšuje delo v kvalifikacijskih vožnjah. Boljši štartni položaji mu v vožnjah za točke svetovnega prvenstva pomagajo, da se v prvih ovinkih izogne zapletom, vendar pri štartih ima še kar nekaj rezerve. Z dobrimi vožnjami na uvodnih petih preizkušnjah sezone se je Pancarju dvignila tudi samozavest in zdaj zanesljivo dobro ve, da je lahko dober toliko, kot iztisne iz sebe in motorja ter se ne ozira veliko na druge, kaj šele, da bi se jih bal. Dejansko je Pancar zdaj sam grožnja, ki lahko prehiti kogarkoli na progi. Kosa se lahko z vsakim, kar je tudi posledica izvrstne fizične pripravljenosti, ki bo tudi na VN Španije zelo pomembna.

Na Portugalskem sem osvojil kar nekaj točk in sem v dobri formi. Upam, da bom to formo prenesel tudi v Španijo in se že veselim tekme v Madridu,

je povedal Pancar, ki je konec maja lani na tem prizorišču v drugi vožnji v cilj pripeljal na 8. mestu in takrat izenačil svoj najboljši rezultat v posamični vožnji, skupno pa je osvojil 10. mesto, kar priča, da mu proga, ki se nahaja ob cesti Madrid - Toledo, nedvomno zelo ustreza.

Prva vožnja VN Španije, ki bo na obrobju Madrida na progi intu Xanadu - Arroyomolinos, v razredu MX2 bo v nedeljo, 7. maja 2023, ob 13.15, druga pa ob 16.10.

Ključne besede


AMZSmotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji