V Stranski vasi bodo favoriti na preizkušnji

Druga dirka odprtega državnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo v nedeljo, 7. maja 2023, na progi v Stranski vasi pri Semiču, organizirali pa jo bodo člani Društva 507 moto teama.


Nedelja bo v motokros parku Stranska vas pri Semiču znova v znamenju motokrosa. Na progi bo namreč druga dirka za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu, prvič pa se bo med organizatorji tovrstnih dirk vpisalo Društvo 507 moto team, ki je organizator tokratne preizkušnje. 

Mladi upi prvič letos na progi

Najmlajši v razredu MX 50, ki vozijo v pokalnem prvenstvu Slovenije, se bodo merili prvič v sezoni, saj so bile na uvodni dirki sezone na Prilipah razmere za vožnjo zaradi močno razmočene proge zanje preprosto prezahtevne in so preizkušnjo odpovedali. Pred slovenskim občinstvom se bosta v razredu MX 65 pokazala Alex Novak (AMD Brežice) in Taj Golež (MD Trbovlje). Oba sta imenitno zastopala slovenske barve na dirki evropskega prvenstva, ki je bila v Dardon Gueugnonu v Franciji, kjer sta na zmagovalnem odru stala na 1. in 3. mestu. Zato bosta oba tokrat v vlogah favoritov za zmago.  V razredu MX 85 sta v Franciji vozila Val Slavec (ACJ sport) in Maj Kotarc (ŠD Myteam Motocross), ki pa nista bila v ospredju, a sta pridobila nekaj dragocenih mednarodnih izkušenj, ki bi jih zdaj lahko s pridom unovčila.

V razredu MX 65 bosta v vlogah favoritov Tai Golež (111) in Alex Novak (397).

Oven na popravnem izpitu

Napeto in razburljivo utegne biti tudi v razredu MX 125. Na prvi dirki so na zmagovalnem odru stali Gal Geršak (AMD Vurberk), Lukas Osek (Motocross ski Gajser team) in osmoljenec zaradi tehničnih težav s prednjo zavoro v prvi vožnji Žan Oven (AMD Šentvid pri Stični). Zato bo Oven zagotovo sila motiviran in bo skušal tekmecem vsiliti svoj ritem vožnje že od štarta, kar lahko pomeni novo zelo zanimivo dirko.

Lukas Osek (34) se bo najbrž znova potegoval za najvišja mesta v razredu MX 125.

Zaradi gneče na rampi utegne biti ob štartih stresno 

Ob odsotnosti Jana Pancarja (AMD Šentvid pri Stični), ki letos navdušuje na dirkah svetovnega prvenstva razreda MX2, in poškodovanega Tima Gajserja (ŠD Tiga 243) bosta favorita zagotovo zmagovalca prve dirke v razredih MX2 in MX Open Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični) in Luka Milec (ŠD MX Moto društvo Bistrc). Zaradi dobrega poznavanja proge bi se lahko v boj za prvo mesto v odprtem razredu vmešal morda tudi Denis Jakša (AMD Kolpa MXS), ki je na Prilipah osvojil drugo mesto. Ker v teh dveh razredih vozijo vsi skupaj, je pričakovati kar nekaj gneče na štartu in v uvodnih krogih, kar lahko ob morebitnih napakah pošteno zmeša štrene in načrte favoritom, če se zapletejo v kakšen padec. Tudi v obeh veteranskih kategorijah vozniki vozijo skupaj. Med mlajšimi v razredu Veterani 40 bo imel tarčo na hrbtu Simon Lavrin (AMD Slovenske Konjice), pri starejših pa bodo tekmeci napadali Bogomirja Gajserja (Motocross ski Gajser team). Tudi tu ni pričakovati nobenih popuščanj, kar bi lahko gledalcem ob progi ponudilo veliko užitkov ob napetih obračunih in bojih za čim boljša mesta na stezi.

Med veterani bo na štartni rampi bržčas gneča, kar obeta zelo zanimive vožnje in boje za čim boljša mesta.

Pričakuje se izjemno zanimiva dirka. Vremenske razmere bodo naredile idealno podlago za dirko in na sami progi se pričakujejo pogoji, kot jih imajo na dirkah najvišjega nivoja,

je povedal alfa in omega Društva 507 moto team Matic Žitnik, ki skrbno bdi nad pripravo proge in organizacijo dirke.

Program druge od skupno sedmih dirk za državno prvenstvo v letu 2023 se bo začel z uradnim treningom ob 8. uri, prva dirka pa bo na sporedu ob 10.40. Podroben urnik posameznih voženj in vse druge podrobnosti v zvezi z dirko najdete na tej povezavi. Sicer pa lahko koledar vseh dirk državnega prvenstva v vseh panogah pod okriljem AMZS najdete s klikom na to povezavo.

Ključne besede


AMZSmotokrosdržavno prvenstvodržavno prvenstvo v motokrosulicencaDruštvo 507 moto team

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji