Jakša razveselil domače navijače v motokros parku Stranska vas

Druga dirka za točke državnega prvenstva Slovenije je bila v nedeljo, 7. maja 2023, na progi v Stranski vasi pri Semiču. Preizkušnjo tega ranga tekmovanja so prvič pripravili člani Društva 507 moto team.

Denis Jakša (120) je z zmago v razredu MX open razveselil domače gledalce ob progi.
Denis Jakša (120) je z zmago v razredu MX open razveselil domače gledalce ob progi.

Proga v Stranski vasi pri Semiču je po dveh letih premora znova gostila dirko odprtega državnega prvenstva Slovenije v motokrosu. Organizirali so jo člani Društvo 507 moto team. Domači gledalci so se razveselili zmage domačina Denisa Jakše (AMD Kolpa MXS) v razredu MX Open, ki je odlično izkoristil poznavanje proge in bučno podporo navijačev. V poletnem vremenu smo spremljali zanimive boje, ki jih je med prvo in drugo vožnjo za nekaj trenutkov prekinil dež, ki je nekoliko namočil progo v Stranski vasi. 

Znova prva Lavrin in Gajser

Prvi so se na progo podali veterani. V razredu Veterani 40 je Simon Lavrin (AMD Slovenske Konjice) vodil celotno dirko. Med Veterani 50 se je Bogomir Gajser (Motocross ski Gajser team) v prvem delu vztrajno dirke prebijal in uspel priti na prvo mesto. V drugem delu dirke sta nato Lavrin in Gajser suvereno branila prvi mesti. V drugi vožnji smo videli enak razplet in zmagi Lavrina ter Gajserja. V starejši veteranski kategoriji je bilo pestro predvsem v boju za mesta na zmagovalnem odru. Na koncu je za Gajserjem drugo mesto osvojili Boštjan Braniselj (MSK Notranjska), tretje pa Franci Rogelj (AMD Lukovica). V razredu Veterani 40 sta ob Lavrinu stala David Babič (AMD Brežice) na drugem in Boštjan Maver (AMD Slovenske Konjice) na tretjem mestu. 

Med najmlajšimi najhitrejši Maček

Med najmlajšimi v razredu MX50 je svojo dirko vozil Matic Maček (AMD Vurberk), ki je vodil od starta do cilja in v cilj pripeljal 46 sekund pred zasledovalci.

Matic Maček (v zraku) je "letel" mimo tekmecev v razredu MX 50.

Tudi v drugi vožnji je že v prvem krogu naredil razliko do drugouvrščenega Ota Petrovčiča (AMD Irt Brothers). V zadnjem krogu je sicer doživel manjši zdrs, a vseeno zbrano pripeljal do cilja. Tretji je bil v obeh vožnjah Filip Trošt (AMD Irt Brothers) in v tem vrstnem redu so se razvrstili tudi v skupnem seštevku.

Mladi upi slovenskega motokrosa: prvi Maček, drugi Petrovčič in tretji Trošt so na zmagovalnem odru visoko dvignili pokale.

Boj med Novakom in Goležem

Alex Novak (AMD Brežice) in Taj Golež (MD Trbovlje) sta se borila za zmago v razredu MX 65. Obakrat je prvi v cilj pripeljal Novak, drugi pa Golež. Dvakrat tretji je bil tudi Leo Gajser (ŠD MX Akademija Sašo Kragelj), ki pa je imel v Timu Repniku (AMD Vurberk) ostrega tekmeca, na katerega je moral v borbi za končno tretje mesto še posebej v drugi vožnji zelo dobro paziti.

Novak prvi, Golež drugi in Gajser tretji v razredu MX 65.

Zmaga za Merviča

Prvo vožnjo v razredu MX 85 je dobil Val Slavec (ACJ sport) pred Jako Mervičem (GAS Vrtejba) in Janom Jakobom (Motocross ski Gajser team), ki je sicer najbolje štartal in vodil v začetku dirke. Tai Vidović (AMTK Koper) se v prvi vožnji prebijal iz ozadja in zasedel 5. mesto. V drugi vožnji so se za mesta na stopničkah spopadli Mervič, Slavec in Vidovič. Sprva je vodil Slavec, ki je v drugi polovici nekoliko popustil in se sprijaznil s 3. mestom. Za zmago pa je Vidovič vztrajno napadal Merviča, se mu nekajkrat povsem približal, a ga ni uspel prehiteti. Skupno je slavil Mervič pred Slavcem in Vidovičem.

Mervič prvi, Slavec drugi in Vidović tretji v razredu MX 85.

Oven ni dovolil presenečenja

Žan Oven (AMD Šentvid pri Stični) je dobil obe dirki razreda MX 125. Miha Vrh (MX Bistrc) je za drugo mesto napadal Lukasa Oska (Motocross ski Gajser team), a je pri tem naredil napako in na koncu je moral celo braniti tretje mesto pred Galom Geršakom (AMD Vurberk). V drugi vožnji so iz štartne rampe povedli Oven, Luka Kranjc (AMD Irt Brothers), Vrh in Osek, ki je v drugem krogu zdrsnil in se za nekaj krogov oddaljil od boja za stopničke. V drugi polovici je uspel priključiti Vrhu v boju za tretje mesto, a ga ni zmogel prehiteti. Skupno sta za za zmagovalcem Ovnom zvrstila Vrh in Osek, Kranjc pa je ostal pod zmagovalnim odrom.

Oven prvi, Vrh drugi in Osek tretji v razredu MX 125.

Jakša poskrbel za veselje navijačev

Na prvi dirki razredov MX Open in MX2 se je s štarta izstrelil glavni domači adut Denis Jakša (AMD Kolpa MXS), ki je ob bučni podpori gledalcev nanizal nekaj hitrih krogov in naredil razliko ter ušel glavnima zasledovalcema Toniju Mulcu (Klub MTM 501) in Mihi Bubniču (MyTeam Motorcross). V razredu MX2 je prvo vožnjo zmagal Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični) pred Alenom Gajserjem (ŠD Tiga 243). Jaka Peklaj (AMD Šentvid pri Stični) je moral zaradi tehničnih težav v prvi vožnji odstopiti. V drugi vožnji je s štarta najbolje pognal Jaka Završan (MyTeam Motorcross) in vodil prvih nekaj ovinkov. Nato je Jakša postavil stvari na svoje mesto in že v prvem krogu naredil razliko do tekmecev. Za preostali mesti na stopničkah sta se borila Bubnič in Mulec, Završan pa je končal na četrtem mestu.

Nasmejani prvi trije v razredu MX open: prvi Jakša, drugi Bubnič in tretji Mulec.

V razredu MX2 je Peklaj v drugo vozil za domačinom Jakšo in zmagal v svoji kategoriji pred Hauptmanom in Gajserjem. Skupno je v razredu MX Open Jakša na domači progi ostal nepremagan, drugi je bil Bubnič, tretji pa Mulec. V MX2 pa je skupno zmago na dirki slavil Hauptman pred Gajserjem in Peklajem.

V razredu MX 2 je zmagal Hauptman pred Gajserjem in Peklajem.

Tretja od skupno sedmih načrtovanih dirk državnega prvenstva Slovenije v motokrosu v letošnjem letu bo že v soboto, 13. maja. Na progi v Škednju jo bodo pripravili člani AMD Slovenske Konjice.

Ključne besede


AMZSmotokrosdržavno prvenstvodržavno prvenstvo v motokrosulicencaDruštvo 507 moto team

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

21

Priljubljenost članka

21

Shrani

Delite s prijatelji