Voznice in vozniki kartinga v nedeljo drugič letos za točke državnega prvenstva

Druga dirka državnega prvenstva v kartingu bo v nedeljo, 4. junija 2023, v AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi.


V soboto in nedeljo bo v Slovenji vasi pri Ptuju v AMZS Kartinga in motošportnem centru znova sila živahno. Hrumeli bodo namreč gokarti, saj se bo odvijala druga dirka državnega prvenstva Slovenije v kartingu, hkrati pa se bodo voznice in vozniki merili tudi za točke CEZ (centralno evropske cone), prvenstvo Avstrije in pokal Sportstil. Tekmovanje bo potekalo v organizaciji članov AMD Ptuj. Najdaljša karting proga v Sloveniji meri 1005 metrov in s širino od 8 do 10 metrov pomeni, da je praktično povsod možno prehitevanje. Ponaša se tudi z najdaljšim in najhitrejšim ovinkom na progah v Sloveniji, zato se obeta nova zelo zanimiva dirka, na kateri bodo svojo pripravljenost, sposobnosti in zmogljivosti na dirki državnega prvenstva Slovenije preizkušali voznice in vozniki z licencami AMZS. Steza je vsem zelo dobro znana in večina jo tudi izvrstno pozna iz preteklosti, letos pa so na njej lahko že opravili vrsto treningov, kajti dirkališče je odprto od zgodnje pomladi in so ga lahko pošteno preizkusili. To bo prva dirka državnega prevenstva na slovenskih tleh v letošnji sezoni, v kateri bosta na sporedu sicer še dve. Uvodna preizkušnja državnega prvenstva Slovenije v kartingu je potekala v Jesolu v Italiji v prvi polovici marca in od takrat so se razmerja moči med tekmeci lahko spremenila. Tekmovalke in tekmovalci se bodo na progi merili v šestih različnih kategorijah: Rotax Micro Max, Rotax Mini Max, Rotax Max Junior, Rotax Max Senior, Rotax DD2/Masters in KZ2.

Proga za kvalifikacije v soboto, 3. junija, in nato dirk državnega prvenstva v nedeljo, 4. junija, je pripravljena in urejena. Pričakujemo od šestdeset do sedemdeset dirkačev, od tega bo približno štirideset domačih voznikov, trideset pa iz tujine,

je povedal Uroš Langerholc, predstavnik organizatorja AMD Ptuj, ki bo na dirki opravljal tudi zahtevno nalogo člana žirije pod vodstvom Romana Jernejca, predsednika žirije. To bržčas pomeni, da bomo v AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi priča napetim bojem za čim boljša mesta in končne uvrstitve v posameznih razredih.

Kvalifikacije bodo na sporedu že v soboto, 3. junija, in bodo potekale od zgodnjega dopoldneva, v nedeljo, 4. junija, pa se bo dirkaški program, ki bo obsegal tri vožnje v posameznem razredu, začel ob 9. uri, končal pa s podelitvijo priznanj najboljšim okrog 17. ure.

Ključne besede


AMZSkartingSlovenja vasAMD Ptujdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športalicencadržavno prvenstvo v kartingu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji