V Lukovici opravili s prvo dirko sezone državnega prvenstva v trialu

Člani AMD Lukovica so v soboto, 3. junija 2023, pripravili prvo dirko sezone državnega prvenstva v trialu za voznice in voznike z licencami AMZS.

Lovro Setnikar (25) je suvereno premagoval ovire na sekcijah in bil daleč najboljši v modri skupini.
Lovro Setnikar (25) je suvereno premagoval ovire na sekcijah in bil daleč najboljši v modri skupini.

Na poligonu Avto Kveder v Lukovici je potekala prva dirka za točke državnega prvenstva v trialu. Člani AMD Lukovica so z izdatnimi napori pripravili teren, ki je bil zaradi dežja in blata povsem razmočen ter zelo zahteven za tekmovalce, ki so na uvodni preizkušnji sezone upravičili pričakovanja. Navdušil je mladi in obetavni Lovro Setnikar (AMD Lukovica), ki je bil najboljši v modri skupini.

Mladi Setnikar premočan za vse

Obilno nočno deževje je pošteno namočilo prizorišče prve letošnje dirke državnega prvenstva v trialu, ki je potekala na za tovrstna tekmovanja že uveljavljenm poligonu Avto Kveder v Lukovici. Zbralo se je 21 tekmovalcev in tekmovalk, ki so po najboljših močeh premagovali zahtevne naravne in umetne ovire. Vožnjo sta jim je oteževala blato in drseča podlaga, ki je bila spolzka in mastna zaradi obilnega nočnega deževja. Tekmovalci so z zastavljenimi sekcijami kljub oteženim pogojem za tekmovanje opravili hitro in učinkovito. V modri kategoriji in tudi v kategoriji otroci je naravni talent za ravnotežje prikazal Lovro Setnikar (AMD Lukovica), ki je bil najboljši. Mladenič, ki dirka z Beto 128, je po štirih odpeljanih krogih na šestih sekcijah naredil zgolj eno napako. Nenatančen je bil le v drugem krogu in prejel kazensko točko. Poleg zmage v modri skupini je bil najboljši tudi v kategoriji otroci ter bil po številu skupnih točk najboljši tekmovalec dneva.

Pričakoval sem, da bo šlo tako. Na začetku sem imel nekaj treme, vendar je šlo. Najtežja mi je bila tretja sekcija, kjer sta bili skupaj dve skali in v gozdu, kjer je bilo zelo mokro,

je strnil vtise po zmagi Lovro. V modri skupini mu je še najbližje prišel Luka Ožbolt (MCK Jaska), ki pa je bil ob pogledu na točkovno razpredelnico daleč na nadarjenim zmagovalcem, saj je zbral 47 kazenskih točk, tretjeuvrščeni Kyle Milne (AMD Lukovica) pa je  za vožnje čez ovire na sekcijah dobil 52 kazenskih točk.

Prvi trije (od leve): Luka Ožbolt, Lovro Setnikar in Kyle Milne.

Rumena skupina polna talentov in izkušenih tekmovalcev 

Najbolj se je izkazal Mirko Mežek (AMD Radovljica), ki je pridelal osem kazenskih točk in zgolj za točko ugnal neposrednega konkurenta Tonija Bilena (MCK Kvarner). Še en od Bilenov je končal na zmagovalnem odru, tretje mesto med rumenimi je namreč pripadlo Janu Bilenu (MCK Kvarner).

Super je bilo. Organizacija je bila super, vreme je zdržalo in odvozili smo brez poškodb. Lepa udeležba je bila, zahtevno je bilo zaradi mokrega terena, tako da je bilo fino. Poleti smo trenirali in bilo je super,

je povedal Mežek po zahtevni dirki.

Od leve: Toni Bilen, Mirko Mežek in Jan Bilen.

Torkar do zmage po štirih krogih

Med tekmovalci z belimi dresi je največ znanja prikazal župan občine Gorje Peter Torkar (AMD Radovljica), ki je naredil dve majhni napaki in si prislužil dve kazenski točki, ker je bilo dovolj, da je ugnal Nino Berlič (2n'Race) in tretjeuvrščenega Svita Sajevca (AMD Lukovica), sina večkratnega državnega prvaka v trialu Severina Sajeveca, ki je bil tokrat v vlogi trenerja.

Prvi trije v beli skupini (od leve): Nina Berlič, Peter Torkar in Svit Sajevec. Skrajno levo je Marjan Kveder, vodja prireditve.

Otrok, ki vozi kot odrasli

V konkurenci otrok, kjer je prav tako suvereno dominiral Lovro Setnikar, sta se z drugim in tretjim mestom morala zadovoljiti Jan Bilen (MCK Kvarner) in  Svit Sajevec (AMD Lukovica).

Zadovoljni in nasmejani otroci (od leve): Jan Bilen, Lovro Setnikar in Svit Sajevec.

Med ženskami aktualna prvakinja brez konkurence 

V kategoriji Trial ženske je Ines Pezić Pregrad (AMD Lukovica), ki je vozila v rumeni skupini, že na uvodni dirki sezone tekmicam poslala sporočilo, da šampionske lovorike ne namerava predati.

Bilo je super. Glede na to, da je bilo mokro, me je na začetku malce bolj skrbelo. Uvodni krog je bil za ogrevanje, potem pa je steklo tako, kot mora. Najtežja je bila ena od cevi v četrti sekciji, saj je bilo tam malo prostora, ko se je cev umazala z blatom pa je bilo zelo, zelo težko priti čez. Vendar se je poznalo, da sem čez zimo veliko trenirala,

zmagovalka med ženskami in branilka naslova državne prvakinje. Drugo mesto je zasedla Nina Berlič (2n'Race), tretja pa je bila klubska kolegica zmagovalke Tamara Stare (AMD Lukovica).

Objete prve tri med ženskami (od leve): Nina Berlič, Ines Pezić Pregrad in Tamara Svete.

Skromna udeležba v rdeči skupini

V rdeči skupini sta nastopila zgolj dva tekmovalca, oba pa sta zastopala hrvaške barve. Franko Uljanić (MCK Kvarner) je bil najboljši, Vedran Kukurin (MCK Kvarner) je osvojil 2. mesto.

V rdeči skupini sta tekmovala le Vedran Kukurin in Franko Uljanić.

Druga dirka državnega prvenstva v trialu bo na sporedu v soboto, 2. septembra 2023. Spet jo bodo pripravili člani AMD Lukovica na poligonu Avto Kveder.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvoAMD Lukovicalicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji