Cestno hitrostni motociklisti po nove prvenstvene točke na Slovaško

Konec tedna bo na dirkališču Slovakia Ring na sporedu tretja dirka za točke državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu.


Dirkači z licencami AMZS, ki nastopajo v cestno hitrostnem motociklizmu, se bodo po daljšem tekmovalnem premoru prihajajoči konec tedna zbrali na Slovaškem. Tretjo dirko državnega prvenstva bo namreč gostilo dirkališče Slovakia Ring. Po dveh preizkušnjah sta v skupnem seštevku v vodstvu Marko Bolko (RP moto, motokros klub) v prvenstvu superbike in Enej Logar (AMD Domžale) v kategoriji supersport 600.

Komu je in komu ni koristil dolg premor

Po skoraj dveh mesecih tekmovalnega premora bodo dirkači cestno hitrostnega motociklizma, ki nastopajo v državnem prvenstvu znova aktivni. Prizorišče tretje letošnje dirke bo Slovakia Ring, ki velja za moderno in zelo hitro dirkališče. V konkurenci voznikov v razredu superbike si od dirke na Slovaškem veliko obeta Marko Bolko (RP moto, motokros klub), ki je bil najboljši že na prvih dveh dirkah sezone. Mariborčan se letos še ni soočil s pravo konkurenco v najmočnejšem tekmovalnem razredu in verjame, da bo tudi ta dirkaški konec tedna podobna zgodba kot na Grobniku in Madžarskem:

Vem, da sem sposoben biti hiter in konec koncev tudi zmagati. Dirkališče mi je zelo všeč, sama sestava dirkališča in sama proga. Vsekakor bom dal vse od sebe, opravil bom tudi kakšen trening pred dirko za DP in zagotovo bom dobro pripravljen,

je povedal Bolko, sicer vodilni v skupnem seštevku, drugo mesto zaseda Blaž Bregar (Društvo 2n'Race), pred novo dirko sezone pa je na skupnem tretjem mestu Srečko Virant (Društvo 2n'Race). A zna se zgoditi, da Bolko tokrat na dirki ne bo nastopil.

Prvi trije v skupnem seštevku v razredu superbike: vodilni Bolko (na sredini), drugi Bregar (levo) in tretji Virant (desno).

Logar prevzel vajeti, novinci grozijo

Aktualni državni prvak v razredu supersport 600 Enej Logar (AMD Domžale) je z zmago na zadnji preizkušnji za točke državnega prvenstva na Pannonia Ringu na Madžarskem prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Idrijčan je pridobil na samozavesti in se na Slovaško odpravlja optimističen, da lahko ob odsotnosti Gašperja Hudovernika (Moto klub Grading), ki se osredotoča na mednarodne dirke, še poveča naskok v točkovanju pred konkurenti.

Na Slovaško imam od lani dobre spomine. Steza mi je všeč in upam na najbolje,

je pred tretjim letošnjim obračunom z dirkaškimi kolegi skromno pripomnil Logar. Drugo mesto v točkovanju zaseda Domen Lipnik (Društvo 2nRace), ki je na uvodnih dveh preizkušnjah obakrat osvojil tretje mesto.

Steza mi je všeč, rezultati lani so bili dobri. Mislim, da bi lahko tudi na naslednji dirki naredil kaj pametnega,

je povedal Lipnik. Logarja bo s prvega mesta želel sklatiti tudi Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten), ki si je na drugi dirki sezone prvič privozil stopničke v razredu supersport600.

Domen Lipnik (levo) in Etien Kantar Božič (desno) bosta skušala sklatiti Eneja Logarja s prvega mesta.

Obisk Slovakia Ringa

Obisk obeh dirk za državno prvenstvo je bil na zadovoljivem nivoju, zato si prizadevni člani Društva 2n'Race, ki skrbijo za organizacijo tekmovanj v cestno hitrostnem motociklizmu, tudi na Slovaškem obetajo zavidljiv obisk. Čeprav je moderna steza od Slovenije oddaljena kar nekaj kilometrov, pa je dirkališče eno izmed najbolj varnih v Evropi.

Slovakia Ring je približno pet ur vožnje iz Ljubljane. Dirkališče je čudovito, relativno novo, hitro in vsi gremo, ko v letu napoči čas za to, z veseljem na Slovaško,

je pred novim razburljivim dirkaškim koncem tedna povedal soustanovitelj društva 2n'Race Ivo Galovič, ki bo tokrat opravljal funkcijo sekretarja dirke. Slovaško dirkališče je bilo zgrajeno med letoma 2008 in 2009, zamislil in osmislil pa ga je arhitekt Hans Roth. Steza Orechova Poton v okrožju Dunajska Streda je dolga 5,935 km ter ponuja 16 ovinkov. Večino leta to moderno dirkališče uporabljajo za avtomobilistične dirke.


Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemlicenca2n'raceSlovakia Ring

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji