Nova termina dirk državnega prvenstva v trialu

Znana sta nova termina dveh dirk državnega prvenstva Slovenije v trialu. Druga dirka sezone bo konec avgusta, tretja pa sredi septembra.


Koledar dirk državnega prvenstva Slovenije v trialu letos obsega štiri preizkušnje, po katerih bomo dobili državne prvake v posameznih kategorijah. Žal je nepričakovano nepredvidljivo majsko vreme prestavilo uvodno preizkušnjo, ki je bila predvidena v Kočevju. Organizator AMD Kočevje bo prvotno predvideno majsko preizkušnjo pripravil v soboto, 16. septembra 2023, v upanju, da bodo takrat vremenske razmere dovoljevale varno izvedbo dirke, ki bo sicer namesto prva v sezoni šele tretja.

AMD Kočevje bo drugič gostilo voznice in voznike na trial dirki najvišjega državnega ranga pod okriljem AMZS.

Spremenjen tudi termin druge dirke v Lukovici

Uvodno letošnjo trial dirko državnega prvenstva Slovenije so tako v začetku junija pripravili člani AMD Lukovica, ki so imeli v načrtu organizirati prvotno tretjo dirko sezone v začetku septembra. A vsled prilagajanja urnika dirk in da ne bi vse potekalo v tako zgoščenem ter za voznice in voznike tudi napornem ritmu dirk, ki so na programi septembra, bodo člani AMD Lukovica preizkušnjo, ki je bila na začetku sezone predvidena v soboto, 2. septembra 2023, pripravili teden dni prej. To pomeni, da bo druga od štirih dirk sezone državnega prvenstva Slovenije v trialu na sporedu v soboto, 26. avgusta 2023, na tradicionalnem in že kar nekaj let uveljavljenem prizorišču trial dirk državnega prvenstva, in sicer na poligonu Avto Kveder v Lukovici.

Vse podrobnosti v zvezi z dirkami državnega prvenstva Slovenije v posameznih panogah pod okriljem AMZS ter datume posameznih preizkušenj najdete lahko na tej povezavi.

Ključne besede


AMZStrialAMD Lukovicakoledar dirklicencaAMD Kočevje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji