Vidmar v Rødbyju tokrat ostal v ozadju

Danski Rødby je od 15. do 18. junija 2023 gostil drugo dirko tekmovanja FIA Academy Trophy v kartingu. Slovenske barve z licenco AMZS je branil Aljaž Vidmar.

Aljažu Vidmarju se nastop na drugi dirki FIA Academy Trophy v letu 2023 ni izšel po željah in načrtih.
Aljažu Vidmarju se nastop na drugi dirki FIA Academy Trophy v letu 2023 ni izšel po željah in načrtih.

Po majski preizkušnji v Trincu na Češkem so se vozniki, ki se borijo za vidne uvrstitve v tekmovanju FIA Academy Trophy, tokrat zbrali na Danskem. Na 1245 metrov dolgi proga Rødby Karting Ring je slovenske barve z licenco AMZS branil Aljaž Vidmar, ki se je med 44 prijavljenimi potegoval za čim višjo uvrstitev. Če se je na prvi dirki na Češkem mladi slovenski voznik še spoznaval s tekmeci, je tokrat vedel, s kom ima opravka. Prosti treningi so mu prinesli uvrstitev v skupino 2 kvalifikacij, v kateri je nato zasedel 14. mesto. V soboto in nedeljo je nato kvalifikacijske vožnje v skupini C končal na 15., 13. in 22. mestu, s čimer si je v skupnem točkovanju privozil 35. mesto ter se je za las prebil v finalno vožnjo. To je začel zelo dobro in ob koncu prvega kroga je bil na 25. mestu. V nadaljevanju mu potem ni šlo vse po načrtih in je v cilj po enaindvajsetih krogih pripeljal na 31. mestu. V skupnem seštevku prvenstva FIA Academy Trophy je Vidmar po dveh dirkah s tremi točkami ob svojem imenu na 21. mestu.

Prvenstvo FIA Academy Trophy se bo sklenilo s tretjo preizkušnjo, ki bo med 27. in 30. julijem 2023 potekala v Italiji v Cremoni.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar Bogunovićevropsko prvenstvoMark KastelicFIA Academy TrophyAljaž VidmarlicencaOK

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji