Na finalu evropskega prvenstva bodo vozili štirje slovenski vozniki

Loket bo v soboto, 15. julija, in nedeljo, 16. julija, prizorišče finalne preizkušnje evropskega prvenstva v motokrosu za voznike motorjev s prostornino do 65 kubičnih centimetrov.

Novak (397), Vižintin (263), Gajser (219) in Golež (209) bodo na finalu v Loketu z licencami AMZS branili barve Slovenije.
Novak (397), Vižintin (263), Gajser (219) in Golež (209) bodo na finalu v Loketu z licencami AMZS branili barve Slovenije.

V okviru spremljevalnega programa dirke svetovnega prvenstva v motokrosu bo v Loketu na Češkem tudi finalna preizkušnja evropskega prvenstva za mlade voznike z motorji do 65 kubičnih centimetrov. Pravico do nastopa so si skozi kvalifikacije jugo-zahodne cone in nato na polfinalu v Italiji privozili štirje slovenski vozniki z licencami AMZS. Do čim boljšega rezultata se bodo skušali prebiti Alex Novak, Taj Golež, Svit Vižintin in Leo Gajser.

Oči uprte v Goleža in Novaka

V najboljši formi je trenutno Golež, ki je na polfinalu v kraju Gazzane di Preseglie skupno osvojil 2. mesto. Kljub padcema je dobro vozil tudi na pravkar minulem mladinskem svetovnem prvenstvu v Bukarešti, kjer je skupno pristal na 11. mestu.

Taj Golež (209) je v zadnjem času v zelo dobri formi.

Na začetku sezone je z izvrstnimi vožnjami navduševal Novak, ki pa mu v zadnjem času ne gre vse tako, kot bi si želel. Konec aprila je zmagal v Franciji, ta dosežek pa je nato ponovil še na radizelski progi na dirki, ki je bila v drugi polovici maja. V Jastrebarskem je bil nato tretji, potem pa teh odličnih rezultatov ni znal potrjevati, da bi tekmecem nagnal strah v kosti. Imel je tudi kar nekaj smole s padci, ki so ga zaustavili tudi na mladinskem svetovnem prvenstvu v Romuniji, zato bo tokrat zagotovo zelo motiviran skušal dokazati, da sodi v evropski vrh motokrosistov v tem razredu.

Alex Novak (397) bo zagotovo zelo motiviran skušal dokazati, da sodi v vrh evropskega motokrosa med vrstniki razreda EMX 65.

Vižintin ima za seboj solidno mednarodno sezono, enako kot Gajser. Oba si bosta prizadevala priti čim višje ter nadgraditi polfinalna rezultata s proge Galaello, s katerima sta si zasluženo privozila finalni nastop. Na stezi Loketske Seprentiny bosta lahko vozila brez pritiska ter ob verjetno bučni podpori slovenskih navijačev skušala poseči čim višje. Vsekakor se bodo morali vsi štirje Slovenci pošteno potruditi že v kvalifikacijah, da si v ostri mednarodni konkurenci oziroma evropski motokros smetani kategorije EMX 65 privozijo čim boljše štartne pozicije, ki bodo lahko ob dobrih štartih ključnega pomena za končni rezultat, s katerim bi izpolnili svoje načrte in cilje.

Leo Gajser (219) se je enako kot Svit Vižintin (263) pogumno lotil evropskih motokros izzivov v tej sezoni.

Program za mlade voznike razreda EMX 65 se bo začel v soboto, 15. julija, dopoldne, ko bo najprej na sporedu prosti trening in nato ob 11.50 kvalifikacije. Prva vožnja bo na sporedu ob 15.15. druga vožnja pa bo v nedeljo, 16. julija, že ob 9.55. Tekmovalci bodo v vsaki vožnji vozili 12 + 2 kroga.

Ključne besede


AMZSmotokrosevropsko prvenstvoEMX65Leo GajserfinaleAlex NovakSvit VižintinTaj Golež

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji