Slovenija v Motali peta

Motala na Švedskem je gostila drugo dirko evropskega prvenstva v speedwayu za pare, ki vozijo motorje s prostornino do 250 kubičnih centimetrov.

Cerjak (desno) in Bračko (levo) sta popravila uvrstitev iz Krškega in tokrat Sloveniji v Motali na dirki parov privozila 5. mesto.
Cerjak (desno) in Bračko (levo) sta popravila uvrstitev iz Krškega in tokrat Sloveniji v Motali na dirki parov privozila 5. mesto.

Po uspešno izpeljani uvodni dirki evropskega prvenstva v speedwayu za pare z motorji s prostornino do 250 kubičnih centimetrov za voznike od 12 do 16 let, ki je bila na začetku julija v Krškem, se je deseterica reprezentanc tokrat pomerila na Švedskem. Slovenijo sta zastopala Sven Cerjak in Tilen Bračko, ki sta imela za tekmece voznike iz Velike Britanije, Danske, Švedske ter par, v katerem je vozila madžarsko-švedska kombinacija. Slovenskemu dvojcu je v boksih poveljeval Gregor Arnšek. 

Slovenska ekipa na dirki na Švedskem. V ospredju Sven Cerjak in Tilen Bračko, vodja Gregor Arnšek pa stoji desno zadaj.

Enako število točk kot Švedska

Na ovalu stadiona Autoexperten Arena, ki leži na južnem obrobju Motale, sta se Cerjak in Bračko zelo pogumno in odločno spustila v boj s tekmeci. Nikomur nista priznavala, da je od njiju boljši in z vsako dvojico sta vozila brez strahu. Oba sta bila odločena, da popravita uvrstitev iz Krškega, kjer sta na začetku julija Sloveniji priborila 6. mesto.

Na treningu mi steza ni bila všeč in je bila slaba. Potem pa je postajala vse hitrejša. Popravili so jame in bila je boljša,

je povedal Cerjak, ki je zbral 8 točk (1, 2, 2, 3). Bračko jih je dodal 5 (3, 0, 1, 1), skupaj pa sta jih vknjižila 13 in se spet prebila v finale C.

Lahko bi bilo še boljše, če bi bili v B finalu, saj smo imeli enako število točk kot Švedi, ampak tudi to je v redu,

je bil zadovoljen Cerjak, ki je finalu C zmagal, takoj za njim pa je v cilj pripeljal Bračko, kar je za Slovenijo pomenilo končno 5. mesto.

Bilo je zanimivo. Na začetku mi proga ni bila všeč, potem pa je bila vse bolj zanimiva, še posebej, ko so po dežju popravili jame. Z nastopi sem zadovoljen. Razočaran sem s svojo drugo vožnjo. Ne vem, kaj se mi je zgodilo,

je povedal Bračko, ki je v drugi vožnji ciljno črto prečkal četrti. V finalu C sta sicer slovenska voznika premagala latvijsko-finsko kombinacijo Damir Filimonov - Otto Raak. Prvo mesto si je privozila Danska, za katero sta vozila Mikkel Andersen in Patrick Kruse, Villads Pedersen pa je bil rezerva, drugi so bili Poljaki, pri katerih sta glavno breme nosila Maksymilian Pawelczak in Kacper Mania, Filip Beszkowski pa je bil rezerva, tretje mesto pa je pripadlo Švedom, za katere sta največ točk zbrala Rasmus Karlsson in Leo Klasson, Dante Johanson pa je bil rezerva.

Tretja dirka serije evropskega prvenstva parov za voznike od 12 do 16 let na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov bo v torek, 29. avgusta, na Češkem v Pragi, tekmovanje pa se bo sklenilo s preizkušnjo v četrtek, 31. avgusta, v Bydgoszczu na Poljskem.

Ključne besede


AMZSSlovenijaspeedwayevropsko prvenstvoGregor ArnšekSven CerjakTilen Bračkospeedway 250

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji