Nova dirkaška vročica na Pannonia Ringu

Dirkališče Pannonia Ring bo v nedeljo, 16. julija, prizorišče četrte dirke državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu.

Dirkači v slovenskem cestno hitrostnem prvenstvu v motociklizmu se bodo letos drugič pomerili na dirkališču Pannonia Ring.
Dirkači v slovenskem cestno hitrostnem prvenstvu v motociklizmu se bodo letos drugič pomerili na dirkališču Pannonia Ring.

Dirkači, ki se potegujejo za točke državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu, bodo prihajajoči konec tedna znova aktivni. Še drugič v sezoni se bodo vozniki v razredih superbike in supersport 600 borili za zmago na Madžarskem, kjer bo potekala četrta dirka sezone. Na dirkališču Pannonia Ring jih čaka zahtevna naloga, saj bo asfalt zaradi visokih temperatur razgret, tekmeci pa bodo tradicionalno nepopustljivi. Nazadnje so se vozniki, ki se merijo za naslova državnih prvakov v razredih superbike in supersport 600 na Pannonia Ringu merili aprila, ko so bile temperature ozračja nekoliko nižje, kot so v teh poletnih dneh. Vremenska napoved ni presenetljiva. Na stezi bo peklensko vroče, saj bi termometer v času nedeljske dirke lahko pokazal tudi več kot 33 stopinj Celzija. Razgreti dirkaški asfalt bo le ena od zahtevnih nalog, ki jih bodo morali vozniki uspešno prebroditi ta dirkaški konec tedna. Značilen veter, ki brije po vsej stezi, je še ena težava, ne smemo pa pozabiti, da so se na tretji dirki sezone karte na vrhu prvenstvene lestvice povsem premešale.

Razmere na progi bodo tokrat drugačne, kot so bile aprila, ko je bila tu na sporedu druga dirka sezone.

Lipnik na polovici sezone vodilni dirkač 

Po treh od skupno šestih dirkah v letošnji sezoni državnega prvenstva v razredu supersport 600 je skupnem seštevku na prvem mestu Domen Lipnik (2n'Race).

Načeloma mi Pannonia ustreza. Kaj je bilo narobe na prvi dirki, zdaj vem, tako da sem kar optimističen, da bom hitrejši, kot sem bil prvič letos na tej stezi,

je samozavesten pred novo dirkaško preizkušnjo Lipnik, edini od vodilnih dirkačev, ki je na vsaki letošnji dirki stal na zmagovalnem odru. Sicer je na zadnjem prizorišču na Slovakia Ringu za las ostal brez tako želene zmage, saj ga je na ciljni črti za desetinko sekunde ugnal Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten).

Etien Kantar Božič med aprilsko dirko na Pannonia Ringu.

Pannonio imam v lepem spominu, saj sem tam dosegel prve stopničke. Nekaj sem se naučil na zadnji dirki in upam, da mi bo uspelo doseči še boljši rezultat kot nazadnje,

je po prvi zmagi sezone v razredu supersport 600 načrte za dirko na Madžarskem razkril dirkač iz Lucije. Dvoboj med Lipnikom in Kantarjem Božičem na Slovaškem je bil poslastica za dirkaške navdušence. Z rivalstvom bi izkušeni Lipnik in novinec v državnem prvenstvu Kantar Božič lahko nadaljevala tudi pri naših vzhodnih sosedih. Kantar Božič je nazadnje na Pannonia Ringu zasedel drugo mesto, takrat pa je bil najhitrejši Enej Logar (AMD Domžale).

Na dirki na kateri sem odstopil zaradi padca, sem se veliko naučil. Predvsem, da ne potrebujem tako hiteti, ampak, da lahko tekmece prehitim tudi v zadnjem krogu,

je po prvem kariernem odstopu na Slovaškem povedal Idrijčan, ki bo imel tokrat priložnost za popravni izpit.

Domen Lipnik je po treh dirkah v razredu supersport 600 v najboljšem položaju v skupnem seštevku.

Bregar po drugo zaporedno zmago 

V konkurenci razreda superbike bodo najverjetneje znova glavni trije akterji. Prvi favorit za zmago je Blaž Bregar (2n'Race), ki se je prvega mesta veselil na Slovaškem, na uvodnih dveh preizkušnjah sezone pa je bil drugi.

Pannonia Ring mi ustreza, zato se veselim naslednje dirke. Upam, da bo vreme lepo in da bomo še najprej uživali,

nam je zaupal Bregar, ki je z zmago na tretji dirki sezone prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Za vrat mu diha Srečko Virant (2n'Race), ki je prav tako na vseh dirkah stal na zmagovalnem odru in je trenutno drugi. Na zmagovalni oder bo ciljal tudi Igor Škerlj (GAS Vrtejba), ki je po dobro odpeljani dirki na Slovakia Ringu odločen, da spet ponovi najmanj tretje mesto.

Blaž Bregar bo branil prvo mesto v skupnem seštevku razreda superbike.

Kljub poletju organizator pričakuje dober obisk 

Poletni meseci niso namenjeni samo uživanju na plaži in čofotanju v vodi, ampak tudi resni dirkaški akciji na dveh kolesih. Predstavniki organizatorja dirk državnega prvenstva, Društva 2n'Race, so optimistični, da obisk četrte dirke v sezoni ne bo nič manjši, kot je bil na prejšnjih dirkah. Zanimiva steza, poletne temperature ter želja po dokazovanju so resnični magnet za dokazovanje dirkačev, kdo je boljši.

Na priljubljeni in dobro poznani stezi Pannonia Ring si obetamo vročino, razgret asfalt in upamo, da bodo gume zdržale ter da bodo imeli dirkači dober oprijem. Za zdaj kaže dobro, udeležba so namreč potrdili skoraj vsi dirkači, tako da upam, da bo tako ostalo,

je pred novo razburljivo epizodo dirkanja povedal Matija Zaletelj, direktor dirk in soustanovitelj Društva 2n'Race.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikelicenca2n'racePannonia Ringsupersport 600

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji