V Västerviku Cerjak osvojil 5. mesto in se prebil v finale tekmovanja SGP3

Västervik na Švedskem je bil prizorišče dveh polfinalnih kvalifikacijskih dirk serije Speedway Grand Prix 3, na katerih sta z licencama AMZS slovenske barve zastopala Sven Cerjak in Tilen Bračko.

Sven Cerjak (levo) in Tilen Bračko (desno) sta vozila v Västerviku na dirki serije SGP3, v Motali pa bosta na dirki evropskega prvenstva parov združila moči.
Sven Cerjak (levo) in Tilen Bračko (desno) sta vozila v Västerviku na dirki serije SGP3, v Motali pa bosta na dirki evropskega prvenstva parov združila moči.

Proga na stadionu Hejla Arena v Västerviku je gostila polfinalni dirki kvalifikacij prvenstva SGP3, v katerem se merijo mladi upi od 12 do 16 let na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov. Slovenijo sta zastopala Sven Cerjak in Tilen Bračko.

Slab začetek, dober konec

Cerjak je vozil v prvi skupini, ki je bila na programu že opoldne. V ostri mednarodni konkurenci sicer ni začel najbolje, saj je v svoji prvi vožnji ostal praznih rok, nato pa je v nadaljevanju pokazal, da je zelo blizu najboljšim. V šesti vožnji dneva je zmagal, v deveti osvojil dve točki, v šestnajsti spet zmagal in tekmovanje končal v devetnajsti vožnji z novima dvema točkama.

Sven Cerjak (desno) je le v prvi vožnji ostal brez točk(e).

Proga je bila tehnično zahtevna in krajša kakor v Krškem. V prvi vožnji sem imel težavo, ker mi je sotekmovalec zapel levo nogo, zato nisem mogel podreti motorja in zabeležil sem ničlo. V naslednjih vožnjah sem se zbral in odpeljal tako, kot je treba z dvema zmagama in dvema drugima mestoma,

je po dirki povedal Cerjak, ki je skupaj zbral deset točk, kar mu je prineslo končno 5. mesto ter preboj v finale, ki bo v petek, 14. julija, v Malli, prav tako na Švedskem.

V finalu računam na uvrstitev med top 10 tekmovalcev in da dokažem, da sodim v sam vrh dirkačev na 250 kubičnih motorjih,

je samozavesten mladi voznik iz Senova.

Sven Cerjak si je privozil mesto v finalu tekmovanja SGP3, ki bo v petek v Malili na Švedskem.

Bračko je tekmoval v drugi skupini, ki je z vožnjami začela ob 20. uri, saj je močan dež pošteno pokvaril načrte organizatorjem. Mladi član AMTK Ljubljana se je pogumno zoperstavil tekmecem. ki se jih ni ustrašil in je vozil po najboljših močeh. V svoji drugi vožnji večera, sicer pa osmi na dirki, je tudi prvi prečkal ciljno črto ter potrdil, da  trdi treningi niso zaman, saj z njimi lepo napreduje, za kar je bil nagrajen z zmago.  Skupaj je zbral še štiri tretja mesta in to mu je na koncu prineslo 7 točk, kar je pomenilo končno 10. mesto.

Za uvrstitev v finale SGP3 mi je manjkala samo ena točka, z dirko pa sem kljub temu zadovoljen. Pred večerno dirko je deževalo, zato je bila v prvih vožnjah mokra proga in slaba vidljivost, nato pa se je stanje izboljšalo,

je povedal Bračko, ki je nabral tudi nemalo dragocenih izkušenj, ki mu jih v tako izostreni speedway druščini primanjkuje, in jih bo lahko že kmalu unovčil.

Tilen Bračko (8 - rdeča čelada)  se je v seriji SGP3 med vrstniki izkazal z zmago v 8. vožnji.

Do nedelje ostajam na Švedskem, saj naju s Svenom čaka dirko parov v Motali,

je še dodal Bračko. Po dobrih vožnjah v Västerviku bosta mlada slovenska voznika zagotovo skušala pokazati čim več tudi na reprezentančni dirki.

S Tilnom imava zopet težko skupino. Dala bova vse od sebe in upamo na čim boljši rezultat,

pa je še povedal Cerjak.

Tilen Bračko bo v nedeljo s Svenom Cerjakom skušal unovčiti izkušnje, ki jih je pridobil na dirki v Västerviku.

Sven Cerjak in Tilen Bračko bosta zastopala Slovenijo na drugi dirki evropskega prvenstva parov za voznike od 12 do 16 let z motorji s prostornino do 250 kubičnih centimetrov, ki bo v nedeljo, 16. julija, v Motali na Švedskem. Prva od sicer skupno štirih dirk je bila konec junija v Krškem, slovenski dvojec pa je na njej zasedel 6. mesto.

Ključne besede


AMZSspeedwaylicencaSven CerjakTilen Bračkospeedway 250SGP3

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji