Idealna linija o šestih preizkušnjah doma in po svetu

Vabljeni k ogledu 16. oddaje Idealna linija, kjer poročamo o predzadnjih dirkah državnega prvenstva v motokrosu, trialu in mini cestno hitrostnem motociklizmu, mednarodni dirki cestno hitrostnega motociklizma Alpe Adria, zadnji dirki mladinskega svetovnega prvenstva v speedwayu in dirki svetovnega prvenstva v motokrosu.


Prenovljena motokros proga Cukarca je gostila šesto dirko državnega prvenstva. Dirkaški dan so organizirali člani AMD Šentvid pri Stični.

Na Slovakia Ringu je potekala dirka mednarodnega tekmovanja v cestno hitrostnem motociklizmu Alpe Adria. Slovenske barve sta zastopala Gašper Hudovernik in Jan Nusdorfer.

Prvič v letošnji sezoni državnega prvenstva so vozniki mini cestno hitrostnega motociklizma dirkali na Hrvaškem. V Novem Marofu so prikazali neustrašne in razburljive vožnje v sedmih tekmovalnih razredih.

Danski Vojens je gostil zadnjo izmed treh dirk svetovnega mladinskega prvenstva v speedwayu. V močni mednarodni konkurenci je nastopil Anže Grmek.

V kamnolomu Mozelj v Kočevju so potekali zanimivi obračuni tekmovalk in tekmovalcev za točke državnega prvenstva v trialu. Favoriti na zahtevnih poligonih niso razočarali, priča pa smo bili tudi nekaj padcem.

Svetovno prvenstvo v motokrosu se je nadaljevalo v Maggiori. Na dirki za Veliko nagrado Italije so Slovenijo in AMZS zastopali Tim Gajser, Jan Pancar in Jaka Peklaj.

Vabljeni k ogledu!

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji