Idealna linija pospremila zmago Gajserja v Turčiji

15. oddaja Idealna linija poroča o zmagi Tima Gajserja v Afyonkarahisarju v Turčiji, razburljivi dirki državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu v Brnu na Češkem ter preizkušnjah članske in mladinske reprezentance na evropskem prvenstvu parov na Poljskem in Madžarskem.


Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP prvič v sezoni zmagal. Dobil je dirko za Veliko nagrado Turčije. Na progi Afyon v razredu MX2 sta nastopila Jan Pancar in Jaka Peklaj ter osvojila nove točke svetovnega prvenstva.

Po peti dirki državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu so trije dirkači v igri za naslov prvaka. V razredu supersport 600 bo odločitev padla na zadnji dirki sezone. V razredu Superbike je medtem praktično že vse odločeno.

V Pragi je konec avgusta potekala speedway dirka parov v konkurenci mladincev na 250 kubičnih motociklih. Slovenska reprezentanca z zmago v finalu C zasedla peto mesto. Zadnjo dirko evropskega prvenstva parov v 250-kubičnem razredu, ki je potekala na Poljskem, je slovenska mladinska reprezentanca do 16 let končala tik pod stopničkami. Po štirih letošnjih dirkah parov končala na odličnem četrtem mestu.

Na polfinalni dirki evropskega prvenstva parov v madžarskem Nagyhalaszu se je slovenska članska ekipa v postavi Nick Škorja in Anže Grmek z drugim mestom uvrstila v jesenski finale.

Vabljeni k ogledu!

 

Ključne besede


motokrosCHDmotošportspeedwayIdealna linija

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji