Slovenski motokrosisti so v finalu Pokala narodov

Tim Gajserju, Janu Pancarju in Mihi Bubniču je že v današnjih kvalifikacijah uspelo doseči glavni cilj – uvrstitev na jutrišnjo finalno dirko.


Pokal narodov v motokrosu, ki ta konec tedna poteka v francoskem Erneeju, se je po včerajšnjem žrebu štartnih mest, ki je bil za slovensko reprezentanco ugoden, saj je lahko danes med 37 ekipami kot četrta izbirala štartno pozicijo, nadaljeval s kvalifikacijami. Tim Gajser (MXGP), Jan Pancar (MX2) in Miha Bubnič (MX Open) pod selektorskim vodstvom Saše Kraglja so svoje nastope zelo dobro opravili, saj so si že danes zagotovili uvrstitev v jutrišnji finale A, v katerem se bo pomerilo 20 reprezentanc. Gajser je v razredu MXGP osvojil šesto mesto, Pancar v MX2 sedmo, Miha Bubnič, ki je novinec na tekmovanjih najvišjega ranga, pa je bil 24. Za končni rezultat kvalifikacij se upoštevata dva najboljša rezultata, kar pomeni, da je Slovenija osvojila 13 točk in osmo mesto ter se denimo uvrstila pred dve motokrosistični velesili Nizozemsko in Italijo. Zmagali so Francozi, ki so med glavnimi favoriti za zmago, naslov od lani pa branijo ZDA. 

"Proga je zahrbtna, naredil sem nekaj napak, a nisem želel tvegati z glavo skozi zid. Jutri gremo na polno", je po kvalifikacijah povedal Tim Gajser.

Tonske izjave:

Jan Pancar: "Končno mi je uspel dober štart! Za jutri imam še nekaj rezerve. Vzdušje v ekipi je super in smo dobro razpoloženi." 

Izboljšanje najboljše slovenske uvrstitve na olimpijadi motokrosa vse bliže

Po današnjih nastopih slovenske trojice se zdi izboljšanje doslej najboljšega rezultata Slovenije na Pokalu narodov v motokrosu, s katerim se iz britanskega Foxhillsa leta 1998 ponašajo Sašo Kragelj, Roman Jelen in Boštjan Kampuš, vse bolj dosegljivo.  

V jutrišnjem finalu A bo vsaka reprezentanca odpeljala tri vožnje (vsak voznik po dve). Vozniki razreda MXGP in MX2 bodo štartali ob 13.10, ob 14.40 sledi vožnja razredov MX2 in MX Open, za konec pa se bodo pomerili še vozniki razredov MXGP in MX Open. Za končni rezultat se bo štelo pet najboljših dosežkov posamezne države.

Miha Bubnič: "Boril sem se do konca in skušal čim bolje spoznati progo, da bom jutri čim lepše odpeljal."

Novinarska konferenca pred odhodom slovenske reprezentance na Pokal narodov

REZULTATI

MXGP:  1. Jorge Prado (ŠPA), 2. Jett Lawrence (AUS), 3. Jeremy Seewer (ŠVI), 4. Ken Roczen (NEM), 5. Romain Febvre (FRA), 6. Tim Gajser (SLO),

MX2: 1. Tom Vialle (FRA), 2. Simon Längenfelder (NEM), 3. Hunter Lawrence (AUS), 4. Kay de Wolf (NIZ), 5. RJ Hampshir (ZDA), 6. Camden Mc Lellan (RJA), 7. Jan Pancar (SLO),

MX Open: 1. Maxime Renaux (FRA), 2. Ruben Fernandez (ŠPA), 3. Liam Everts (BEL), … 24. Miha Bubnič (SLO),

Razvrstitev reprezentanc: 1. Francija 2 točki, 2. Španija 3 točke, 3. Avstralija 5 točk, 4. Nemčija 6, 5. Švica 9. 6. ZDA 10, 7. Belgija 10, 8. Slovenija 13, 9. Nizozemska 15, 10. Italija 17, ...

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosJan PancarMiha BubničSašo KrageljMX2MX openPokal narodov

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

17

Priljubljenost članka

17

Shrani

Delite s prijatelji